Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Поставка лікарських засобів для лікування побічних реакцій на протитуберкульозні препарати
25.08.2015
16:56

Поставка лікарських засобів для лікування побічних реакцій на протитуберкульозні препарати

В рамках реалізації гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в регіони України в серпні 2015 року поставлені лікарські засоби для лікування побічних реакцій на протитуберкульозні препарати. 

Зазначені лікарські засоби зазвичай закуповуються для спеціалізованих протитуберкульозних закладів охорони здоров’я в обмежених кількостях за кошти місцевих бюджетів. 

Вперше поставка даних лікарських засобів здійснена за кошти гранту Глобального фонду, сума закупівлі яких склала близько 1,5 млн. грн. Аналогічні поставки заплановані на 2016 та 2017 роки, що дозволить вирішити питання із забезпеченістю даними лікарськими засобами до кінця 2017 року. 

Вищезазначені лікарські засоби будуть використовуватись для лікування побічних реакцій на протитуберкульозні препарати, що виникають у хворих на всі форми туберкульозу, та які отримують протитуберкульозні препарати незалежно від джерел фінансування: з державного бюджету, Глобального фонду або інших джерел благодійної/гуманітарної допомоги.

Інші новини