Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Представлено методику розрахунку потреб у препаратах ЗПТ для здійснення закупівлі препаратів за кошти державного бюджету
09.08.2016
20:00

Представлено методику розрахунку потреб у препаратах ЗПТ для здійснення закупівлі препаратів за кошти державного бюджету

5 серпня відбулось друге засідання міжвідомчої робочої групи Міністерства охорони здоров’я України з питань замісної підтримувальної терапії. Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України на заході представляли заступник директора Гетьман Лариса, координатор програм ЗПТ Гриценко Тарас та фахівець відділу управління закупівлями та постачанням Худенко Наталія.

Під час засідання УЦКС представив методику розрахунку потреби у препаратах ЗПТ, розроблену спільно з МБФ «Альянс громадського здоров’я», яку планується затвердити наказом МОЗ України та використовувати для задоволення потреб пацієнтів замісної терапії за рахунок коштів Державного бюджету України у майбутньому.

Також, в рамках порядку денного заходу УЦКС представив результати аналізу доступу пацієнтів до нових практик отримання препаратів ЗПТ, у якому, зокрема, було відзначено, що станом на 1.07.16 понад 14% клієнтів програм ЗПТ отримують препарат для самостійного прийому.

Детальніше познайомитися з результатами аналізу доступу пацієнтів до рецептурної форми видачі препаратів, видачі препаратів ЗПТ безпосередньо з лікувально-профілактичного закладу для їх самостійного прийому в амбулаторних умовах або в умовах створеного стаціонару на дому можна за посиланням.

 

 

Найближчим часом УЦКС розгляне проблемні питання, що виникають як серед пацієнтів, так і серед керівників та медперсоналу лікувально-профілактичних закладів, що надають послуги ЗПТ, надасть необхідні роз’яснення щодо впровадження нових практик видачі препаратів з метою усунення існуючих бар’єрів і розширення відповідних практик на регіональному рівні.

Інші новини