Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Представниця ЦГЗ виступила на міжнародному форумі з грипу
26.09.2018
16:00

Представниця ЦГЗ виступила на міжнародному форумі з грипу

Оксана Кошалко, лікарка-епідеміолог відділу грипу та ГРВІ Центру громадського здоров’я, презентувала своє дослідження на міжнародній конференції з ортоміксовірусів Young Flu 2018 (12–14 вересня, Ханой, В’єтнам).

Із науковою роботою «Аналіз смертності від грипу в епідемічному сезоні 2015–2016 рр. на прикладі Вінницької області України» наша колега виграла один із шести грантів, за які боролися 100 учасників із різних країн.

Науково-дослідна конференція Young Flu присвячена всім аспектам вивчення грипу та пов’язаних із ним вірусів. Форум відбувається кожні три роки і чергується з аналогічними заходами — ESWI та Options for the Control of Influenza. На відміну від них, Young Flu збирає лише аспірантів, постдоків тощо, адже має на меті об’єднати молодих учених з усього світу для обміну свіжими відкриттями.

Організовує конференцію відділ клінічних досліджень Оксфордського університету (OUCRU) за сприяння Міжнародного товариства з вивчення грипу та інших респіраторних захворювань (ISIRV) та французького Інституту наукових досліджень задля розвитку (IRD).

Попередні форуми з ортоміксовірусів відбувалися у Франції (2015), Канаді (2012), Німеччині (2009), США (2007), Великобританії (2005), США (2003) та Нідерландах (2001).

Участь фахівців ЦГЗ у подібних міжнародних заходах — це визнання роботи українських молодих учених світовою науково-дослідницькою спільнотою. Досвід, здобутий на Young Flu 2018, буде використано для розвитку системи епіднагляду за грипом в Україні.

Інші новини