Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Президент під час відвідання протитуберкульозного диспансеру у Полтаві
11.05.2016
17:33

Президент під час відвідання протитуберкульозного диспансеру у Полтаві

У рамках робочої поїздки до Полтавської області Президент Петро Порошенко ознайомився із введенням в експлуатацію першого пускового комплексу третьої черги Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру.

Під час спілкування з працівниками закладу та полтавськими медиками Глава держави зазначив, що Полтава була практично єдиним обласним центром в Україні, який до цього часу не мав сучасного протитуберкульозного диспансеру, і назвав таку ситуацію неприпустимою. Президент висловив впевненість, що у новому закладі комфортніше буде працюватися медпрацівникам, що сприятиме ефективнішому лікуванню пацієнтів. Глава держави додав, що, відтепер вони зможуть отримувати необхідну медичну допомогу в поліпшених умовах та з кращим обладнанням.

«Важливо, що навіть в умовах війни знаходяться можливості фінансувати спорудження медичних закладів та інших об’єктів», - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави оглянув новозбудований корпус, лабораторний та рентген-діагностичний блоки із сучасним обладнанням.

Будівництво обласного тубдиспансеру на 350 ліжок було розпочате у 1993 році, але у зв’язку з обмеженим фінансуванням здійснюється у три черги. Перша черга була введена в експлуатацію у 2004 році, друга черга - у 2011 році.

У складі третьої черги будівництва - перший та другий пусковий комплекси.

Перший пусковий комплекс - це діагностичний блок головного корпусу на чотири поверхи, споруда знезараження стічних вод, дизельна електростанція та розширення та добудова існуючої котельні.

Другий пусковий комплекс, який складатиметься зі стаціонарного блоку на 350 ліжок у палатах коксованого типу і харчоблоку, на даний час на стадії початкового будівництва.

Інші новини