Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Проект SILab представив головні напрацювання 2018 року на VII Національній конференції з моніторингу та оцінки
26.10.2018
18:00

Проект SILab представив головні напрацювання 2018 року на VII Національній конференції з моніторингу та оцінки

23–25 жовтня в Одесі відбувалася VII Національна науково-практична конференція з МіО. Основна тема заходу — «Розбудова функціональної системи громадського здоров’я в Україні: роль стратегічної інформації у формуванні та управлінні програмами громадського здоров’я».

На форумі було презентовано головні напрацювання проекту SILab за 2018 р. Зокрема, результати оцінювання системи епіднагляду та системи МіО у сфері ВІЛ/СНІДу. Результати цього оцінювання та напрацьовані рекомендації допоможуть удосконалити систему нагляду за ВІЛ, ефективніше використовувати стратегічну інформацію та усталити контроль над епідемією ВІЛ в Україні.

Також на конференції було презентовано Національну стратегію тестування на ВІЛ, що має оптимізувати національний алгоритм ВІЛ-тестування, аналізу, забезпечення якості та водночас розширення тестування для досягнення перших «90» стратегії Fast Track. Окрім того, було презентовано план біоповедінкових досліджень серед ключових груп населення, котрі ЦГЗ здійснить 2020 р.

Проект SILab «Підтримка системи епідеміологічного нагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій Міністерства охорони здоров’я України, покращення використання стратегічної інформації та pозбудова потенціалу громадської охорони здоров’я у рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)» реалізує Державна установа «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України».

Інші новини