Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Профілактика ВІЛ, тестування та лікування молоді і жінок у конфлікті з законом в Україні
20.01.2017
12:03

Профілактика ВІЛ, тестування та лікування молоді і жінок у конфлікті з законом в Україні

З вересня 2016 року Міжнародна організація "Право на здоров'я" у співпраці з МБФ "Українська фундація громадського здоров'я" реалізують проект "Профілактика ВІЛ, тестування та лікування молоді і жінок у конфлікті з законом в Україні", який фінансується СНІД-фондом Елтона Джона. Метою цього проекту є зменшення рівня поширення ВІЛ серед ув'язнених (молоді та жінок), інших груп ризику та покращення доступу до тестування на ВІЛ і лікування осіб, яку перебувають у конфлікті з закноном. 

Для забезпечення ефективності виконання заходів, об'єднання зусиль виконавців та та здійснення координації у рамках проекту, було створено Наглядову раду, яка складаєтсья з представників державних органів, неурядових організацій та буде підтримувати управління проектом. Зокрема до складу ради увійшла Наталя Нізова, Генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України

20 січня відбулося перше засідання Наглядової ради, ду було представлено плани та результати діяльності проекту. Основу увагу приділено підліткам та молоді в конфлікті з законом в контексті реформування Державної пенітенціарної служби, ролі центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в контексті закону "Про пробацію", первтинній роботі з підлітками в контексті рефіормування поліції. 

Також на зустрічі було представлено модель канадського проекту по роботі з підлітками в конфлікті з законом.

Детальніше про проект

Інші новини