Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Провідні експерти у сфері охорони здоров'я обговорили засади державної політики щодо наркотиків у сучасних умовах в Україні
24.06.2016
18:20

Провідні експерти у сфері охорони здоров'я обговорили засади державної політики щодо наркотиків у сучасних умовах в Україні

23 червня 2016 року на базі Національної академії державного управління при Президентові України та за підтримки ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги» відбулася науково-практична конференція за міжнародною участю «Засади державної політики щодо наркотиків у сучасних умовах в Україні».

Метою конференції стало обговорення проблемних питань державної політики у сфері контролю за наркотиками в Україні та розроблення практичних рекомендацій щодо підвищення доступності життєво-необхідних контрольованих лікарських засобів для всіх пацієнтів, які її потребують.

Захід об’єднав представників Міністерства охорони здоров’я України, народних депутатів України, Міністерства соціальної політики України, Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Національної медичної академії післядипломної освіти ім.П.Л.Шупика, Національної академії медичних наук України, міжнародних та громадських організацій у сфері охорони здоров’я, а також представників органів влади, медичної спільноти, та наукових співробітників Національної академії державного управління при Президентові України. Від ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» у заході взяли участь заступник директора з питань профілактичної діяльності, досліджень та ресурсного розвитку професор Алла Щербінська та  координатор програм замісної підтримуючої терапії Тарас Гриценко.

В ході конференції учасники визначили стан та проблеми доступності життєво-необхідних контрольованих лікарських засобів для успіх пацієнтів, які їх потребують в Україні, проаналізували проблеми зниження рівня криміналізації споживачів наркотичних речовин, чиїм єдиним правопорушенням є зберігання незначної кількості наркотиків без мети збуту, а також обговорили питання зарегульованості медичного обігу контрольованих препаратів та обмеження доступності до контрольованих лікарських засобів як порушення прав людини за ознакою стану здоров’я.

Важливим питанням також стало впровадження міжгалузевого підходу реалізації державної політики у сфері контролю за наркотиками в Україні. За результатами заходу учасники ухвалять резолюцію.

Інші новини