Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Розбудова та забезпечення належного функціонування системи МіО ТБ та ВІЛ у Чернівцях
27.08.2015
18:51

Розбудова та забезпечення належного функціонування системи МіО ТБ та ВІЛ у Чернівцях

Фахівцями Центру моніторингу та оцінки програмних заходів ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» у період з 26 по 27 серпня 2015 року, здійснено моніторинговий візит до Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом та спеціалізованого територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія» (СТМО «Фтизіатрія»).

В рамках візиту, за участі керівників закладів, фахівців регіонального Центру МіО та районних фтизіатрів області, фахівцями УЦКС було проведено робочу зустріч з метою обговорення ефективності співпраці Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом та СТМО «Фтизіатрія», розбудови та забезпечення належного функціонування системи МіО ТБ та ВІЛ.

Під час зустрічі обговорювалися нагальні питання якості обробки та аналізу інформації щодо стану здоров’я населення, обсягів та якості надання медичної допомоги, ресурсів охорони здоров’я та їх використання, автоматизації методів обліку, узагальнення та аналізу інформації стосовно ВІЛ–інфікованих та хворих на туберкульоз.

Зважаючи на те, що на сьогоднішній день Чернівецька область є однією з небагатьох областей України, де відділ МіО не створений у складі СТМО «Фтизіатрія» як окремий структурний підрозділ, одним із основних питань заходу було створення відділу МіО, що регламентовано Наказом МОЗ України від 15.05.2014 р. №326 «Про відділ моніторингу і оцінки заходів протидії захворюванню на туберкульоз у протитуберкульозних закладах». Окрім цього, фахівцями УЦКС було надано ряд рекомендацій щодо подальшої розбудови та забезпечення належного функціонування системи МіО ТБ та ВІЛ у регіоні.

 

 

 

 

Інші новини