Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Розробка Плану дій з профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД в Європейському регіоні ВООЗ на 2016-2021 роки
08.04.2016
18:37

Розробка Плану дій з профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД в Європейському регіоні ВООЗ на 2016-2021 роки

4-5 квітня 2016 року в Європейському офісі ВООЗ (м. Копенгаген, Данія) відбулася зустріч членів Дорадчого комітету з розробки Плану дій з профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД в Європейському регіоні ВООЗ на 2016-2021 роки, проект якого  відображає основні положення Глобальної стратегії сектору охорони здоров'я з ВІЛ/СНІДу на 2016-2021 роки, а також  Цілі сталого розвитку, насамперед в контексті зобов'язань покласти край епідемії СНІДу як загрози системі громадського здоров'я до 2030 року.

Впровадження Плану дій  в Європейському регіоні ВООЗ  буде базуватися на нових послідовних політичних зобов’язаннях, науково-обґрунтованих практиках, а також технічних та програмних інноваціях. Очікується більше конкретних і конструктивних дій на рівні країн зокрема забезпечення  підтримки на високому рівні та надання необхідних, передусім фінансових інструментів для відповіді викликам епідемії. Існує потреба у впровадженні різних стратегічних підходів відповідно до конкретної епідеміологічної ситуації та місцевого контексту  в різних частинах регіону.

Основними стратегічними напрямками Плану є:

  • зміцнення та використання бази стратегічної інформації для покращення управління, стратегічного планування та звітності
  • забезпечення того, щоб ЛЖВ та особи з підвищеним ризиком ВІЛ-інфікування, мали хороші показники здоров’я за рахунок надання ним відповідного та індивідуально підібраного комплексу медичних послуг
  • створення стійкого сприятливого середовища для оптимізації наданих послуг
  • забезпечення відповідної організації та фінансування заходів щодо протидії ВІЛ-інфекції
  • розвиток культури інновацій з метою прискорення заходів протидії ВІЛ-інфекції

Результатом роботи дорадчого комітету має стати  узагальнення численних пропозицій та фіналізація Проекту Плану дій, який  буде  подано на розгляд 66-у сесії Регіонального комітету ВООЗ.

До складу Дорадчого комітету від України ввійшли директор ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» професор Наталія Нізова та президент  МБО «Східноєвропейське та центральноазійське об’єднання людей, які живуть з ВІЛ» Володимир Жовтяк.

Інші новини