Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Розширення доступу до ефективного лікування гепатиту С:  відбулася зустріч партнерів
03.02.2016
13:34

Розширення доступу до ефективного лікування гепатиту С: відбулася зустріч партнерів

3 лютого 2016 року за ініціативи МБФ «Альянс громадського здоров’я» відбулася зустріч партнерів з впровадження другої фази проекту «Розширення доступу до ефективного лікування гепатиту С через моделі лікування на рівні громад для уразливих груп населення в умовах обмежених ресурсів України».

Учасники розглянули сучасні міжнародні підходи до діагностики та лікування вірусного гепатиту С, питання ко-інфекції ВІЛ/ВГС в Україні, виклики та рішення для системи громадського здоров’я, результати пілотного проекту лікування вірусного гепатиту С із застосуванням софосбувіру для представників уразливих груп в Україні, а також досвід успішних адвокаційних та комунікаційних проектів.

Захід об’єднав представників державного та громадського сектору: головних лікарів закладів охорони здоров’я, на базі яких впроваджується друга фаза проекту з лікування ВГС із застосуванням софосбувіру, лікарів-інфекціоністів, керівників НУО та соціальних працівників, які здійснюватимуть соціальний супровід пацієнтів.

В заході взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я України – професор Наталія Нізова, директор ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України»,  Ольга Голубовська, Завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «інфекційні хвороби», Олена Матвєєва, Директор Департаменту післяреєстраційного нагляду Державного експертного центру та Світлана Антоняк,  Науковий співробітник відділу вірусних гепатитів та ВІЛ/СНІДу клініки ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України».


 

Інші новини