Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Сталий розвиток після завершення гранту Глобального фонду: 2-е засідання міжвідомчої робочої групи
11.09.2015
18:45

Сталий розвиток після завершення гранту Глобального фонду: 2-е засідання міжвідомчої робочої групи

11 вересня 2015 року  у Міністерстві охорони здоров’я України відбулося друге засідання Міжвідомчої робочої групи МОЗ України з питань забезпечення сталої відповіді епідеміям  туберкульозу та ВІЛ/СНІДу під час фінансування програм Глобального фонду та по їх завершенню.

В рамках зустрічі учасники обговорили формат та очікувані результати роботи міжвідомчої робочої групи (МРГ), до складу якої ввійшли головні організації-виконавці гранту Глобального фонду - ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України», представники громадського сектору МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІДу в Україні» та ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», а також представники Департаменту громадського здоров’я МОЗ України, провідні національні експерти, представники державних та громадських організацій, що здійснюють діяльність у протидії епідеміям ВІЛ та ТБ в Україні.

Міжвідомча робоча група до грудня 2015 року має намір розробити стратегію сталого розвитку та план її імплементації, а також зробити комплексний аналіз політик, національних соціальних програм, механізмів фінансування та нормативно-правової бази у сфері протидії та профілактики ВІЛ та ТБ. 

Впродовж даної зустрічі експерти проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» представили пілотне дослідження моделей амбулаторного лікування хворих та туберкульоз та ВІЛ-асоційований туберкульоз на прикладі міста Кривий Ріг. Також учасники засідання приділили увагу обговоренню питання щодо необхідності включення трансгендерів,  як однієї з уразливих до ВІЛ груп, при формуванні стратегії перехідного періоду.

Від  ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» (УЦКС) у заході взяли участь директор УЦКС професор Наталія Нізова у якості заступника голови робочої групи, а також Віталій Каранда, заступник директора з підтримки програм.

Нагадуємо, що попередня зустріч МРГ відбулася 27 серпня 2015 року.

 

Інші новини