Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Стажування для адміністраторів в галузі охорони здоров’я
07.06.2016
13:53

Стажування для адміністраторів в галузі охорони здоров’я

З 30 травня по 2 червня 2016 року на базі ДУ «Українського центру контролю за соцхворобами МОЗ України» було проведено стажування для адміністраторів в галузі охорони здоров’я з метою покращення якості управління на національному та регіональному рівнях у закладах охорони здоров’я. До участі були запрошені лікарі-інфекціоністи, епідеміологи та провізори закладів у сфері профілактики та лікування ВІЛ-інфекції/СНІДу у Донецькій, Тернопільській,  Харківській, Луганській областей та м. Києві.

Впродовж чотириденного стажування учасники заходу познайомились зі структурою та організацією роботи Державної установи «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров'я України», організацією діяльності інфекційної служби на регіональному рівні, та відвідали ряд семінарів та практикумів, де розглянули питання нормативно-правової бази у сфері ВІЛ-інфекції/СНІДу, базової стратегічної інформації у плануванні профілактичних та протиепідемічних заходів протидії епідемії, забезпечення доступу до безперервної антиретровірусної терапії в Україні для хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД.

Крім того, учасники стажування відпрацювали навички ведення облікової та звітної документації МОЗ України за напрямком моніторингу лікування ВІЛ та розглянули основні аспекти організації та надання допомоги хворим на ко-інфекцію ВІЛ/туберкульоз та пацієнтам з ко-інфекцією ВІЛ/ВГС.

За результатами заходу учасники отримали сертифікати про проходження стажування.

 

 

Інші новини