Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Стратегічний законопроект щодо протидії ВІЛ/СНІДу в Україні буде подано до ВРУ — Віктор Ляшко
14.12.2018
14:30

Стратегічний законопроект щодо протидії ВІЛ/СНІДу в Україні буде подано до ВРУ — Віктор Ляшко

З метою досягнення Цілей сталого розвитку ООН, зокрема активної боротьби з епідемією СНІДу, буде розроблено та подано до Верховної Ради України стратегічний законопроект щодо напрямів державної політики у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу до 2030 року. Про це повідомив перший заступник Генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Віктор Ляшко після засідання Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

«Нацрада пропонує відмовитись від формату формування державної політики у сфері протидії ВІЛ/СНІДу через важкі загальнодержавні цільові соціальні програми. Ми підготуємо законопроект, який після затвердження Верховною Радою України один раз закріпить всі напрями державної політики у сфері протидії ВІЛ/СНІДу до 2030 року, і на його основі будемо розробляти та затверджувати трирічні плани виконання цих заходів», — сказав Віктор Ляшко.

Відповідні трирічні плани державної політики у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу формуватимуть із включенням ресурсів для їхнього виконання до Бюджетної декларації як документа стратегічного планування, що визначає бюджетну політику на наступні три роки та гарантує виділення відповідних бюджетних коштів.

Всі ці дії спрямовані на виконання Цілей сталого розвитку ООН, зокрема підпункту 3.3 («До 2030 року покласти край епідеміям СНІДу, туберкульозу, малярії та тропічних хвороб, яким не приділяється належної уваги, і забезпечити боротьбу з гепатитом, захворюваннями, що передаються через воду, та іншими інфекційними захворюваннями») Цілі № 3 («Забезпечення здорового способу життя та сприяння благополуччю для всіх в будь-якому віці»).

Інші новини