Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У Києві стартував всеукраїнський освітній проект «Здорове харчування для дітей»
29.01.2018
16:30

У Києві стартував всеукраїнський освітній проект «Здорове харчування для дітей»

24 січня 2018 року у 2-Г класі СШ №296 м. Києва пройшов перший захід проекту «Здорове харчування для дітей», присвяченій Тарілці здорового харчування. Це перший крок пілотного проекту, після якого автори ініціативи планують її розширення на всю Україну.

Мета проекту – підвищення рівня обізнаності школярів з засадами здорового харчування та мотивація дітей і батьків до здорового способу життя.

«Здорове харчування для дітей» - це ексклюзивний проект, розроблений ініціативною групою фахівців, для дітей від 7 до 12 років. Особливість програми в тому, що вона робить акцент на всесвітньо визнаних підходах до здорового харчування, і знайомить з ними школярів у інтерактивній та ігровій формі. При розробці програми використано рекомендації Асоціації дієтологів України, Міністерства охорони здоров’я України, Центру громадського здоров’я, Національної служби охорони здоров’я (NHS, Велика Британія), MyPlate (США).

Теми заходів, які планується проводити протягом 2018 року: «Тарілка здорового харчування», «Веселка на тарілці», «Солодкий урок», «Світлофор на кухні» та інші. Програма складається з інтерактивної презентації, ігрового практикуму, нагородження учасників, домашнього завдання. Тривалість програми – 45хв.

Пілотний проект проводиться у школах Києва у 1 кварталі 2018р. Згодом заходи проекту охоплять всі регіони України. До участі у заходах запрошуються 2-6 класи середніх шкіл, гімназій, ліцеїв.

«Від появи ідеї до першого заходу минуло рівно 2 місяці, – ділиться враженнями Ольга Ільюхіна, автор проекту «Здорове харчування для дітей». – Проблема виявилася дуже актуальною, тому ми знаходимо підтримку з усіх сторін – і від держави, і від навчальних закладів. Сподіваємося також на допомогу від соціально-орієнтованого бізнесу, завдяки чому зможемо охопити заходами проекту всю Україну».

Крім шкільних заходів автор проекту планує розробити портал, на якому будуть зібрані всі матеріали проекту. Вчителі матимуть доступ до усіх навчальних та ігрових матеріалів, тож зможуть самостійно проводити уроки зі здорового харчування. Також планується розробка онлайн-курсу з основ здорового харчування, який зможуть безкоштовно пройти всі бажаючі.

«Харчування дітей, включно із забезпеченням здорового харчування у навчальних закладах – є пріоритетним напрямком збереження здоров’я учнів. Одним із важливих компонентів цієї роботи має стати поширення сучасної, цікавої та зрозумілої інформації, яка сприятиме здоровому вибору харчових продуктів і страв дітьми та підлітками», –  зазначає Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України.

«Ми разом з партнерами наполегливо працювали над тим, щоб в Україні з’явились наші національні рекомендації зі здорового харчування та Тарілка здорового харчування. Це був перший етап. Тепер розпочався другий етап – практичне впровадження цих рекомендацій, і ми дуже вдячні Ользі Ільюхіній, автору проекту «Здорове харчування для дітей», яка з ентузіазмом втілює в життя необхідні для всіх і корисні звички здорового харчування», –  розповідає Владислав Збанацький, заступник гендиректора Центру громадського здоров'я з нагляду за неінфекційними хворобами.

Зареєструватися на заходи проекту можуть вчителі та батьки за 2 хвилини за посиланням: https://goo.gl/brr1UW.

Проект запрошує до співпраці партнерів – пишіть на ZdoroveHDD@gmail.com.

Контакти:
Ільюхіна Ольга Миколаївна
Автор проекту «Здорове харчування для дітей» в Україні
+380503362090
Garland.ua@gmail.com, ZdoroveHDD@gmail.com

Інші новини