Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У Києві відбувся тренінг з впровадження інструкції щодо організації епіднагляду за ВІЛ/СНІД
12.07.2019
15:50

У Києві відбувся тренінг з впровадження інструкції щодо організації епіднагляду за ВІЛ/СНІД

9-10 червня 2019 року у Києві фахівцями Центру громадського здоров'я України було проведено тренінг присвячений покращенню організації епідеміологічного нагляду за ВІЛ/СНІДом в Україні. Захід відбувся за участю лікарів-епідеміологів, спеціалістів з моніторингу та інших фахівців, залучених до епідеміологічного нагляду.

Нагадаємо, що за оцінкою ВООЗ Україна продовжує залишатися регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ серед країн Європи. Тож питання протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу є одним з пріоритетних напрямів у сфері охорони здоров'я.

Учасники тренінгу висвітлили питання взаємодії різних секторів охорони здоров'я щодо єдиного порядку збору, передачі та обміну інформації у сфері ВІЛ/СНІДу. Також було порушено питання використання інформаційних систем у цій сфері громадського здоров'я. Окрема сесія тренінгу була присвячена удосконаленню епіднагляду за випадками смерті серед ВІЛ-позитивних пацієнтів, на якій розглядались питання посмертної верифікації ВІЛ-інфекції, формулювання патологоанатомічного діагнозу та підходи до заповнення лікарського свідоцтва про смерть при ВІЛ-інфекції.

Захід було проведено в рамках проекту SILab «Підтримка системи епідеміологічного нагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій Міністерства охорони здоров'я України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров'я в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)», за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC).

Інші новини