Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У Рівному презентували досягнення у впровадженні Стратегії з подолання негативного впливу тютюнокуріння на здоров’я населення
02.07.2021
18:49

У Рівному презентували досягнення у впровадженні Стратегії з подолання негативного впливу тютюнокуріння на здоров’я населення

2 липня у м. Рівне фахівці Центру громадського здоров’я організували навчальний семінар «Контроль над тютюном в Україні: виклики та досягнення Рівненської області». Залученими експертами виступили фахівці ГО «Центр громадянського представництва Життя».

Під час події учасники презентували досягнення у реалізації обласної Стратегії з подолання негативного впливу тютюнокуріння на здоров’я населення на 2021-2025 роки. А також разом з експертами проаналізували виклики та опрацювали можливості їх подолання.

Наразі в Рівненській області вдалося досягти таких успіхів:

  • сформована ефективна міжсекторальна співпраця та координація установ у сфері боротьби з тютюном;
  • проведено дослідження та виявлені факти порушення законодавства про захист населення від шкоди тютюну, що потребує подальшого реагування;
  • розпочата підготовка роботи у посиленні спроможності лікарів у наданні допомоги з припинення куріння;
  • готуються інформаційні кампанії серед населення про катастрофічні наслідки вживання тютюну та електронних пристроїв для куріння. 

Нагадаємо, Рівненська область є однією з пілотних областей, що підготували й у квітні 2021 року затвердили обласну Стратегію з подолання негативного впливу тютюнокуріння на здоров’я населення на 2021-2025 роки та успішно почали її реалізацію. 

Впровадження Стратегії допоможе зменшити негативні наслідки вживання тютюну, посилить захист людей від шкідливого впливу тютюнового диму  та знизить тягар хвороб і витрати системи охорони здоров’я.

Центр громадського здоров’я організовує роботу з розширення такого позитивного досвіду регіональних механізмів контролю над тютюном ще на три регіони у 2021 році.

Навчальний семінар проводився в рамках проєкту «Посилення реалізації Рамкової Конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну» за підтримки Міжнародного Фонду із боротьби з туберкульозом та захворюваннями легень The UNION.

Інші новини