Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Участь експертів Центру громадського здоров'я у 47 щорічній міжнародній конференції союзу боротьби з туберкульозом і хворобами легень у м.Ліверпуль.
28.10.2016
20:43

Участь експертів Центру громадського здоров'я у 47 щорічній міжнародній конференції союзу боротьби з туберкульозом і хворобами легень у м.Ліверпуль.

Упродовж 26-29 жовтня 2016 р. в м. Ліверпуль у Великобританії відбулася щорічна міжнародна конференція із здоров`я легень "The 47th Union World Conference on Lung Health", яка була присвячена найактуальнішим питанням боротьби з туберкульозом в усьому світі і пройшла під гаслом "Confronting resistance: fundamentals to innovations" («Протидія опору:від основ до інновацій»).

Заступник директора Українського центру контролю за соцхворобами МОЗ України Терлєєва Яна взяла участь у роботі конференції.

 

26 жовтня відбулося відкриття конференції, на якому виступила Президент Союзу д-р Джейн Картер, а також д-р Стефан Льюїс, посол Канади в Союзі, а також Директор і засновник організації «Світ без ВІЛ», який представив доповідь, що містить 10 основних положень для світової спільноти по боротьбі з туберкульозом і його ліквідації до 2030 року.

Велика частина представлених на конференції доповідей була присвячена новим даним про стійкість M. tuberculosis, схемам хіміотерапії із застосуванням нових протитуберкульозних препаратів. Особлива увага приділялася дослідженням по взаємодії протитуберкульозних препаратів, формуванню стійкості до цих препаратів. Вчені представили дані по ефективності коротких (9 місяців) схем лікування туберкульозу з множинною лікарською стійкістю мікобактерій.

Тема цьогорічної конференції - «Протидія опору: від науки до інновацій» - спонукає до активного залучення усіх зацікавлених сторін, зокрема вчених, виконавців програм, людей, яких зачепила хвороба, та політиків, до подолання ключових бар'єрів на шляху до поліпшення здоров'я легень у всьому світі. Контроль за туберкульозом і ВІЛ, боротьба з тютюнопалінням та покращення здоров'я легень у дорослих і дітей – це ключові теми постерних доповідей, які були представлені на конференції.

 

Туберкульоз та проблема виникнення ко-інфекцій таких як ВІЛ та гепатити потребують нагального вирішення та комплексного підходу. Це стосується і соціальної підтримки найбільш уразливих груп населення. Потрібна увага до проблеми ТБ на всіх рівнях й залучення політичної, медичної та громадянських спільнот до подолання цієї проблеми.

У конференції брали активну участь основні світові організації в боротьбі з туберкульозом - World Health Organization (ВООЗ), Partners in Health (Партнери в ім'я здоров'я), Medecins sans Frontieres (Лікарі без кордонів), The Lilly MDR-TB Partnership.

 

 

Інші новини