Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Українським центром контролю за соціально небезпечними хворобами опрацьовані показники індикаторів до Цілі сталого розвитку №3  «Здоров’я та благополуччя»
10.08.2016
17:52

Українським центром контролю за соціально небезпечними хворобами опрацьовані показники індикаторів до Цілі сталого розвитку №3 «Здоров’я та благополуччя»

У контексті проведення Консультацій з адаптації та локалізації порядку денного з питань розвитку до 2030 року та 17 цілей сталого розвитку (ЦСР) в Україні, що відбулося 5-6 липня 2016 року, за дорученням Міністерства охорони здоров’я України, Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами долучився до розробки індикаторів Цілі №3 (Здоров’я та благополуччя) щодо боротьби з епідеміями ВІЛ/СНІДу та туберкульозу. У ході консультацій фахівці центру надали показники захворюваності на ВІЛ-інфекцію/СНІД, туберкульоз, відповідні показники смертності та їх цільові значення на 2030 рік.

Цілі сталого розвитку, яких на сьогодні дотримуються всі країни світу, встановлюють власні показники розвитку і включають 17 цілей і 169 конкретних завдань, спрямованих на подолання бідності, сприяння процвітанню і благополуччю для всіх, захист навколишнього середовища і боротьбу зі зміною клімату. Перелік ЦСР був офіційно затверджений на засіданнях Генеральної Асамблеї ООН в кінці вересня 2015 року. Наразі перед країнами членами-ООН постали нові завдання - адаптації визначених на глобальному рівні цілей та їх моніторингу. В Україні також розпочалась робота з  встановлення цілей сталого розвитку на 2016-2030 роки, відповідних завдань та показників для моніторингу досягнення цілей.

Інші новини