Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Києві відбувся семінар «END TB: пошук нових рішень перед обличчям нових викликів»
30.03.2017
13:26

В Києві відбувся семінар «END TB: пошук нових рішень перед обличчям нових викликів»

У Києві 28-29 березня 2017 року відбувся дводенний семінар «END TB: пошук нових рішень перед обличчям нових викликів», організатором якого був Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.

Під час зустрічі було обговорено реформування протитуберкульозної служби в контексті загальної реформи системи охорони здоров’я, а також стан виконання Загальнодержавної соціальної цільової програми протидії ТБ на 2012-2016 та основні стратегічні напрямки проекту програми на 2017-2021 роки в контексті досягнення мети Стратегії ВООЗ із ліквідації ТБ. Крім того, учасникам презентували напрацювання робочої групи по написанню заявки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за компонентом «Туберкульоз: діагностика та лікування» в контексті компліментарності гранту Національній програмі протидії туберкульозу на 2017-2021 роки.

У семінарі взяли участь керівники вищої ланки галузі охорони здоров’я, представники державної кримінально-виконавчої служби України, регіональні управлінці протитуберкульозної служби, керівники донорських та громадських організацій, а також національні та міжнародні партнери.

В результаті зустрічі, учасники визначили перспективи досягнення глобальних цілей прискореного подолання туберкульозу до 2030 року та шляхи використання кращих практик, спрямованих на забезпечення сталої та ефективної відповіді на епідеміологічно напружену ситуацію щодо туберкульозу в Україні.

Інші новини