Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В МОЗ працюватимуть над ефективністю протидії СНІДу, туберкульозу та інших соціально небезпечних захворювань
06.07.2016
20:11

В МОЗ працюватимуть над ефективністю протидії СНІДу, туберкульозу та інших соціально небезпечних захворювань

4 липня 2016 року під головуванням начальника Управління громадського здоров’я МОЗ України Світлани Осташко відбулось перше засідання міжвідомчої робочої групи з питань моніторингу та оцінки ефективності виконання програмних заходів з протидії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та інших соціально небезпечних хвороб, склад якої затверджено наказом МОЗ України від 15.06.2016 № 581.

Планується, що результатом діяльності зазначеної робочої групи буде адаптація єдиної національної системи моніторингу та оцінки ефективності виконання програмних заходів з протидії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та інших соціально небезпечних хвороб до міжнародних рекомендацій; скоординована діяльність щодо планування, збору даних, аналізу, поширення та використання національних та регіональних показників моніторингу та оцінки; створення та затвердження планів стратегічного розвитку національної системи моніторингу та оцінки у сфері громадського здоров’я, системи епідеміологічного нагляду (у тому числі з вивчення якості та тривалості життя населення) як частини міжнародної (європейської) системи оцінки та прогнозування ризиків щодо поширення інфекційних та неінфекційних захворювань.

Перше засідання було присвячено опрацюванню результатів дослідження «Сучасний стан та особливості функціонування системи надання послуг з профілактики, лікування та супроводу ВІЛ-інфекції/СНІДу в умовах військових дій на Сході України» (результати польового етапу). Також розглянули ключові рекомендації Оцінки ситуації у країні щодо посилення компоненту по роботі з підлітками в рамках національної програми ВІЛ/СНІД та затвердженню методології оцінки чисельності груп підвищеного ризику інфікування ВІЛ в Україні. Всі учасники робочої групи висловили свої пропозиції до представлених напрацювань та проектів звітів.

Від УЦКС у заході взяли участь керівник центру МіО Ігор Кузін (заступник голови Робочої групи) та епідеміолог Віолетта Марциновська (секретар Робочої групи).

За матеріалами Прес-служби МОЗ України

Інші новини