Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Рівненській області створюється центр громадського здоров’я
06.06.2017
12:21

В Рівненській області створюється центр громадського здоров’я

МОЗ України та Центр громадського здоров’я підтримують ініціативи щодо створення регіональних центрів громадського здоров’я, активно працюючи з місцевими адміністраціями, депутатським корпусом місцевих рад та громадами.

Рівненська область однією з перших, ще у 2016 році, висловила готовність взяти участь у пілотуванні моделей регіональних центрів громадського здоров’я. Вже в цьому році,  2 червня 2017 року відбулося засідання Рівненської обласної ради, де за результатом серйозних обговорень за участі місцевих депутатів та представників Центру громадського здоров’я МОЗ України  було прийняти рішення створити в Рівненський обласний центр громадського здоров’я.

«Підтримка у створенні мережі потужних регіональних центрів громадського здоров’я є ключовим пріоритетом регіональної політики нашої установи та стратегічними напрямком розвитку системи громадського здоров’я в Україні. Не зважаючи на складні організаційні і юридичні моменти, що виникають при створенні подібних організацій в регіонах ми готові йти далі і підтримувати регіональні ініціативи по створенню центрів громадського здоров’я всюди, де вже сьогодні є достатній лідерський, експертний і технічний потенціал»– зазначила професор Наталія Нізова, Генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України, яка також взяла участь у роботі сесії. 

Інші новини