Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні продовжують відзначати Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я
12.04.2019
17:24

В Україні продовжують відзначати Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я

У рамках проведення Всеукраїнського тижня громадського здоров’я на Луганщині 11 квітня відбулося інформаційно-просвітницьке заняття зі школярами 9 класу навчально-виховного комплексу "Гармонія" м. Сєвєродонецьк.

Велику увагу приділено питанню  профілактики соціально небезпечних захворювань, ВІЛ/СНІДу та туберкульозу. На зустрічі учні отримали інформаційні пам’ятки щодо профілактики інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Також на базі Луганського державного медичного університету відбулося засідання круглого столу «Громадське здоров’я  у Луганській області: виклики та перспективи» в рамках реалізації  програми розбудови регіональних систем громадського здоров’я  (RSSH). В ході обговорення були розглянути шляхи утворення обласного центру громадського здоров’я, підготовки кадрів розглянуті питання інтегрування в програми навчання студентів знань про громадське здоров’я та сучасні погляди на роль лікарів ПМСД – сімейних лікарів у виконанні завдань, що стоять перед громадським здоров’ям. В заході взяли участь науково-педагогічні працівники університету, лікарі –інтерни, студенти випускного курсу.

За ініціативи Херсонського обласного центру громадського здоров’я 11 квітня в Херсонському державному університеті відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми громадського здоров’я та рухова активність різних верств населення» для головних лікарів первинки та студентів університету.

У роботі конференції в режимі телемосту через скайп-зв’язок взяв участь перший заступник Генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» Віктор Ляшко. 

«Ініціатива, що проводиться в Україні з 6 по 13 квітня знайшла підтримку в Європі: вже в травні цього року за нашим прикладом буде проведений Європейський тиждень громадського здоров’я. Цей тиждень покликаний привернути увагу органів місцевого самоврядування до розбудови регіональних центрів громадського здоров’я. Херсон на сьогодні є лідером: одним з перших створив центр громадського здоров’я, завдяки керівнику цього центру розпочалася активна розбудова, але є ряд заходів, які нам потрібно вирішувати разом. Регіональний центр повинен об’єднати в собі 4 складових: центр здоров’я, центр медичної статистики, відділи моніторингу і оцінки центру СНІДу і протитуберкульозних закладів», – зазначив Віктор Кирилович.

10 квітня у Львові проведено першу конференцію Школи успішного медичного менеджера з підсумками попередніх навчань та планами на майбутнє. Конференція відбулась за підтримки фонду Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Мар’яна Служинська, директорка Львівського обласного центру громадського здоров’я, окреслила пріоритетні напрямки та інтервенції у сфері громадського здоров’я. «Успішне функціонування громадського здоров’я можливе при узгоджених діях, партнерстві та розумінні для чого це потрібно. А орієнтація на здоров’я людей в громаді, як ніколи, може стати не просто актуальним трендом, а й усвідомленим життєвим вибором».

Інші новини