Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні пройшла соціальна акція з тестування на ВІЛ, гепатит B і C та сифіліс
29.11.2016
19:49

В Україні пройшла соціальна акція з тестування на ВІЛ, гепатит B і C та сифіліс

В рамках кампанії «Не Дай СНІДу Шанс!» пройшла акція з безкоштовного тестування на ВІЛ, вірусні гепатити та сифіліс.

З метою підвищення обізнаності загального населення  щодо шляхів передачі  ВІЛ та популяризації відповідальної поведінки, а зокрема тестування на ВІЛ, у десяти гіпермаркетах AШАН по всій Україні (залучені міста - Київ, Кривий Ріг, Запоріжжя, Одеса та Львів) 26 листопада 2016 року було проведено безкоштовне, добровільне і анонімне консультування і тестування на ВІЛ, вірусні гепатити В і С та сифіліс за допомогою швидких тестів для всіх  охочих. Тестування пройшло під гаслом чергової хвилі кампанії «Не Дай СНІДу Шанс!»: «Вірю- не Вірю» – «Не вір словам – зроби тест на ВІЛ».

Акція пройшла за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України, Об’єднаною програмою ООН з ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС) в Україні та Центром громадського здоров’я МОЗ України. 

Аби підтримати надзвичайно важливий соціальний  проект до тестування долучилися в.о. Міністра охорони здоров’я України  доктор Уляна Супрун, Директор ЮНЕЙДС в Україні пан Яцек Тишко, команда Центру громадського здоров’я МОЗ України, представник посольства Німеччини в Україні пані Даніела Бергельт та керівник проекту "Консультування з ВІЛ/СНІД та підтримка інституцій" пан Ніколас Хемпель.

«Первинна профілактика - основа розвиненої системи громадського здоров’я. Наша спільна інформаційна кампанія «Не Дай СНІДу Шанс!» є унікальним прикладом того, як потрібно реалізовувати профілактичні програми, спрямовані на здоров’я всього населення. Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за підтримку програм в Україні та готові продовжувати нашу співпрацю», - відмітила Уляна Супрун та закликала  пройти тестування.

За зведеними  даними, в рамках акції усього було протестовано 3006 осіб, отримано 32 позитивних результати на ВІЛ, 15 на гепатит В,  83 на гепатит С,  24 на сифіліс.

Інші новини