Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні триває оцінка національної системи епіднагляду за ВІЛ/СНІД
18.08.2017
11:18

В Україні триває оцінка національної системи епіднагляду за ВІЛ/СНІД

Національна система епіднагляду за ВІЛ/СНІД має низку недоліків і потребує змін і гармонізації із міжнародними стандартами. Першим кроком на шляху до цих змін є оцінка чинної системи, яка уже розпочалася в Україні.

Команда фахівців Центру громадського здоров’я проводитиме оцінку базових компонентів – рутинного епіднагляду та нагляду за випадками смерті серед людей, які живуть з ВІЛ/СНІД – на національному і регіональному рівнях. До процесу залучатимуть державних, громадських і міжнародних спеціалістів у сфері епіднагляду.

Результати цієї оцінки дадуть змогу посилити боротьбу із поширенням ВІЛ-інфекції. Вони будуть враховані при розробці Концепції Загальнодержавної програми з протидії ВІЛ/СНІДу на 2019-2023рр.

Захід здійснюється за підтримки проекту «Підтримка системи епідеміологічного нагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій Міністерства охорони здоров'я України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров'я в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)» та за участю міжнародних та національних партнерів.

Повноцінна система епіднагляду є одним із пріоритетних завдань у контексті розбудови системи громадського здоров’я і євроінтеграційних процесів, що тривають в Україні.  

Інші новини