Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні удосконалюють систему епіднагляду за грипом та ГРВІ
18.03.2019
12:17

В Україні удосконалюють систему епіднагляду за грипом та ГРВІ

14–15 березня фахівці Центру громадського здоров’я за підтримки Європейського регіонального бюро ВООЗ провели тренінг із впровадження електронної системи епідеміологічного нагляду за грипом та ГРВІ для лікарів-епідеміологів обласних лабораторних центрів та лікарів дозорних закладів охорони здоров’я.

Метою тренінгу було вдосконалення системи епіднагляду за грипом та ГРВІ шляхом впровадження веб-платформи для внесення даних. Тренінг провели консультанти Всесвітньої організації охорони здоров’я Кирило Столяров та Каро Палаян, а також фахівці відділу грипу та ГРВІ ЦГЗ.

Нагадаємо, що Центр громадського здоров’я та Європейське регіональне бюро ВООЗ підготували інформаційні плакати й 35-секундні ролики із закликом вакцинуватися від грипу.

Ці матеріали було розроблено для чотирьох основних груп ризику.

1. Медичні працівники, які мають більший ризик захворіти на грип через особливості професії. Ми закликаємо їх захистити себе і своїх пацієнтів та зробити щеплення від грипу.

2. Вагітні, яким варто пам’ятати, що грип може мати серйозні наслідки під час вагітності. Натомість вакцинація проти сезонного грипу безпечна на всіх етапах вагітності.

3. Літні люди — імунітет із віком послаблюється і стає менш ефективним у боротьбі із грипом, який може мати серйозні наслідки, коли вам за 65.

4. Люди із хронічними захворюваннями, яким слід пам’ятати, що за наявності хронічних недуг ризик ускладнень грипу значно підвищується, тому важливо захистити себе від них.

Інформаційні матеріали

Інші новини