Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україну надійшла перша партія препаратів замісної підтримувальної терапії, закуплених за кошти Державного бюджету
29.09.2017
15:02

В Україну надійшла перша партія препаратів замісної підтримувальної терапії, закуплених за кошти Державного бюджету

Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 вересня 2017 року № 1184 затверджено розподіл першої партії препаратів замісної підтримувальної терапії, закуплених за кошти Державного бюджету на 2016 рік, найближчим часом препарати поставлятимуть до регіонів.

Поставки препаратів замісної підтримувальної терапії відбуватимуться частинами,  забезпечать безперервність лікування всім наявним пацієнтам та орієнтовне розширення програми на близько 1000 людей.

Таким чином, країна виконала зобов'язання перед міжнародною донорською спільнотою щодо забезпечення лікування пацієнтів програми замісної підтримувальної терапії за кошти Державного бюджету.

Сьогодні Україна є єдиною країною в регіоні Східної Європи та Центральної Азії, де програма замісної підтримувальної терапії реалізується за рахунок коштів державного бюджету.

Нагадуємо, наприкінці 2016 року було прийнято рішення про виділення з Державного бюджету 13 млн. грн. для закупівлі препаратів замісної підтримувальної терапії.

Це безпрецендентне рішення стало можливим завдяки політичному лідерству Міністерства охорони здоров’я України, Центру громадського здоров’я, міжнародних партнерів та  адвокаційним зусиллям пацієнтської спільноти на чолі з БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Інші новини