Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Вакцинація дітей проти грипу 2023: що варто знати батькам
30.01.2023
12:20

Вакцинація дітей проти грипу 2023: що варто знати батькам

Діти від 6 місяців при інфікуванні вірусом грипу – переважно хворіють тяжко й мають складні наслідки, тому вони зазначені в групі ризику. Аби убезпечити їх від цього, батькам слід щорічно щепити малечу, адже це найкращий метод профілактики. Таким чином організм дитини набуває імунітет та може вдало протистояти вірусу грипу. 

Цьогоріч в Україні в аптечній мережі вже наявні чотиривалентні вакцини, склад який оновлено згідно з рекомендаціями ВООЗ. На сайті Держлікслужби є інформація про порядок здійснення контролю за відповідністю імунобіологічних препаратів, що застосовуються в медичній практиці. 

Вже зараз на приватному ринку в аптеках можна придбати такі вакцини:

  • ДЖІСІ ФЛЮ КВАДРИВАЛЕНТ, Корея; 
  • ВАКСІГРИП ТЕТРА, Франція.

Вакцини пройшли реєстрацію та безпечні до використання!

Як підготуватись до щеплення

Зверніться до свого сімейного лікаря або педіатра. Саме він повинен рекомендувати зробити щеплення й оглянути дитину. Не потрібно дотримуватись дієт, вживати ліки або харчові добавки. Побічні ефекти вакцинації проти грипу майже відсутні. 

Нагадуємо, вакцинуватися від грипу можна не лише на початку, а і впродовж усього епідсезону. Бо ризик захворіти на грип і мати тяжкі ускладнення є досить високим, особливо для людей із груп ризику.

Бережіть себе та своїх близьких!

Захворюваність населення на грип та ГРВІ

Джерело

Інші новини