Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
VI З’їзд гематологів та трансфузіологів України у м.Львів
30.09.2015
12:44

VI З’їзд гематологів та трансфузіологів України у м.Львів

23-25 вересня 2015 р. в м. Львів відбувся VІ з’їзд гематологів та трансфузіологів України з ювілейним засіданням, присвяченим 75-річчю ДУ «Інститут патології крові та трансфузійної медицини НАМН України».

Організаторами заходу виступили Національна академія медичних наук України, Міністерство охорони здоров’я України, Українське науково-медичне товариство гематологів та трансфузіологів України,  ДУ «Інститут гематології та трансфузіології НАМН України», ДУ «Інститут  патології крові та трансфузійної медицини НАМН України», Львівський національний медичний  університет імені Данила Галицького.

В заході взяли участь понад 360 делегатів та запрошених вчених, які заслухали і обговорили сучасний стан  та перспективи розвитку гематології та трансфузіології, наукові здобутки вітчизняних науковців та працівників галузі служби крові. З’їзд сприяв обміну думками щодо найбільш актуальних проблем науки і медичної практики, підсумував досягнення вчених та лікарів у вирішенні  нагальних завдань з гематології та трансфузіології в Україні. Одна із секцій з’їзду  була присвячена  трансфузійній медицині  в умовах бойових дій.

Від  ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України» з доповіддю  «Ситуація з ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні  та безпека донорської крові» виступила заступник директора з питань профілактичної діяльності, досліджень та ресурсного розвитку  проф. А.М.Щербінська.

З’їзд прийняв резолюцію, яка підкреслила значущість наукових досліджень та удосконалення організаційних засад галузі для розвитку служби крові в країні.  

Інші новини