Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Відбулася нарада з удосконалення послуг із тестування на ВІЛ в Україні
18.10.2018
17:00

Відбулася нарада з удосконалення послуг із тестування на ВІЛ в Україні

17 жовтня у приміщенні БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» відбулося чергове засідання робочої групи з удосконалення послуг із тестування на ВІЛ.

Метою зустрічі було узгодити ключові підходи і напрацювання у проектах документів, що забезпечують послуги із тестування на ВІЛ та лабораторну діагностику ВІЛ-інфекції відповідно до сучасних стратегій у сфері протидії ВІЛ/СНІДу.

Учасники наради, зокрема:

  • обговорили пріоритетні заходи Національної стратегії тестування на ВІЛ;
  • узгодили основні принципи реалізації плану заходів Національної стратегії тестування на ВІЛ на період 2019–2030 рр.;
  • визначили потреби у виявленні ЛЖВ для досягнення перших 90/95 стратегії Fast Track і обговорили сценарії здійснення тестування на ВІЛ;
  • узгодили цільові індикатори Національної стратегії тестування на ВІЛ і порядок їхнього розрахунку;
  • опрацювали мету, завдання та ключові напрямки Стратегії розвитку мережі лабораторної діагностики ВІЛ-інфекції.

Нагадаємо: робочу групу з удосконалення послуг із тестування на ВІЛ затверджено наказом ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» від 08.06.2017 № 161, зі змінами від 19.04.2018 № 23.

Захід відбувся за сприяння проекту SILab «Підтримка системи епіднагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій МОЗ України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров’я», котрий упроваджує ЦГЗ, за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC), у рамках Надзвичайного плану Президента США для надання допомоги у зв’язку зі СНІДом (PEPFAR).

Інші новини