Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ВООЗ оприлюднила наочний посібник з організації технічного обслуговування в протитуберкульозних лабораторіях
12.12.2017
17:41

ВООЗ оприлюднила наочний посібник з організації технічного обслуговування в протитуберкульозних лабораторіях

Нещодавно Всесвітня організація охорони здоров’я оприлюднила на своєму сайті План попереджувального і поточного обслуговування обладнання протитуберкульозної лабораторії.

Цей технічний довідковий документ (технічне керівництво) є результатом спільної роботи членів основної групи Європейської лабораторної ініціативи (ЄЛІ), місія якої – зміцнення потенціалу лабораторій Європейського регіону ВООЗ, які проводять дослідження з туберкульозу. Мета цього документу – надати практичні рекомендації для планування і впровадження технічного обслуговування обладнання в протитуберкульозних лабораторіях в європейському регіоні ВООЗ. Він допоможе забезпечити надійне і безперервне функціонування лабораторій, економічну, тривалу і правильну експлуатацію обладнання, а також сприятиме підвищенню безпеки, що є надзвичайно важливим при поводженні з інфекційними або хімічними агентами.

План технічного обслуговування обладнання для протитуберкульозної лабораторії містить таблицю для кожної ключової частини лабораторного обладнання, за допомогою якої можна організувати регулярне технічне обслуговування і відповісти на наступні чотири питання:

  • Хто відповідальний?
  • Коли це потрібно зробити?
  • Яку процедуру потрібно провести?
  • Яке лабораторне обладнання потребує уваги?

Ця експертна думка ЄЛІ призначена для використання як наочний посібник в Європейському регіоні ВООЗ для організації технічного обслуговування обладнання в лабораторіях, а також для допомоги завідувачам лабораторій, координаторам національних програм із боротьби з туберкульозом, партнерам і донорам в плануванні бюджету для рутинного техобслуговування, регулярного сервісного обслуговування і кадрової політики.

Завантажити посібник російською мовою

Інші новини