Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Впровадження проекту eHealth і розвиток Системи медичної інформації в Україні
17.02.2016
12:25

Впровадження проекту eHealth і розвиток Системи медичної інформації в Україні

З 15 по 19 лютого 2016 року Бюро ВООЗ у співпраці зі Світовим Банком здійснює місію з оцінювання на підтримку Міністерства охорони здоров’я України. Метою місії є допомога у розробці скоординованого плану дій для посилення медичної інформації та проекту eHealth в Україні.

В рамках візиту відбулася зустріч представників місії з керівництвом ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України», впродовж якої учасники обговорили досягнення у використанні eHealth та інших технологій для менеджменту туберкульозу, опіоїдної замісної терапії і ВІЛ/СНІД, а також ознайомились з відповідними проектами.

Учасниками місії стали д-р Клаудія Стайн, Директор відділу з інформації, доказовості, досліджень та інновацій, Європейське регіональне бюро ВООЗ; Клейтон Гамільтон, Голова eHealth в межах відділу з інформації, доказовості, досліджень та інновацій, Європейське регіональне бюро ВООЗ; д-р Невіл Калея, Директор відділу з медичної інформації і досліджень, Міністерство енергетики і охорони здоров’я, Мальта; експерти ВООЗ Роберт Хаган і Крістіна Ронсін, а також представники Міністерства охорони здоров’я України і Світового Банку.

Ця місія надасть стислий звіт про оцінку поточних державних технологічних можливостей, доступних для підтримки роботи майбутнього проекту eHealth і розвитку Системи медичної інформації (Health Information System, HIS), розробить план дій з чіткими рекомендаціями, відстежуватиме виконання цих дій, щоб уможливити скоординоване впровадження проекту eHealth і середовища Системи медичної інформації (HIS).


 

Інші новини