Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Забезпечення безперервності антиретровірусної терапії: експертне обговорення
27.08.2015
19:01

Забезпечення безперервності антиретровірусної терапії: експертне обговорення

27 серпня 2015 року у Міністерстві охорони здоров’я України відбулася робоча зустріч за участю державних та громадських організацій для обговорення питань забезпечення безперервності антиретровірусної терапії та подальшого розширення АРТ.

Професор Наталія Нізова представила результати збору потреб в антиретровірусних препаратах під виділену квоту та надану регіонами 100% потребу в препаратах. 

На зустрічі було обговорено необхідність перегляду індикаторів  Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки, альтернативні механізми розрахунку потреб та ситуацію із закупівлею препаратів у 2015 році.

За результатами обговорення було прийнято рішення про проведення семінару-наради для фахівців регіональних центрів СНІДу з метою розрахунку потреб в антиретровірусних препаратах відповідно до інструменту, що був використаний під час розрахунку Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки та перегляд потреб та можливостей в лікуванні. Семінар має бути проведений на базі Українського національного тренінгового центру  за участі фахівців ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» та ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Зустріч відвідали директор Департаменту громадського здоров’я Світлана Осташко,  директор ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України»(УЦКС)  професор Наталія Нізова, заступник директора заступник директора з питань організації медичної допомоги ВІЛ-інфікованим УЦКС Лариса Гетьман, завідувач відділом планування та організації медичної допомоги ВІЛ-інфікованим особам УЦКС Ярослава Соболєва, представники Мережі ЛЖВ, ДУ «Інститут епідеміології і інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського АМН України», БФ «Пацієнти України», ВООЗ, PEPFAR, ЮНЕЙДС, а також представники фармацевтичних компаній.

 

 

Інші новини