Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фізична активність: діти
01.09.2017
15:31

Фізична активність: діти

Заохочуйте дітей і підлітків до щоденної рухової активності — це запорука не лише їхнього фізичного, але і психологічного здоров’я. Фізична активність знижує дратівливість і тривожність, покращує самопочуття, додає впевненості в собі, сприяє соціальній інтеграції дітей у суспільстві.

Діти та підлітки віком від 5 до 17 років повинні активно рухатися щонайменше 60 хвилин щодня. Переконайтеся, що ваша дитина займається трьома видами фізичної активності:

Кардіонавантаження. Кардіо потрібно приділяти найбільше часу з необхідних 60 хвилин. Дітям варто виконувати кардіо принаймні тричі на тиждень. Це може бути будь-яка активність, що пришвидшує пульс і змушує пітніти — наприклад, швидка ходьба, катання на велосипеді.

Зміцнення м’язів. Це, наприклад, гімнастика та віджимання. Рекомендуємо виконувати такі вправи принаймні тричі на тиждень.

Зміцнення кісток. Це можуть бути стрибки на скакалці, біг — принаймні тричі на тиждень.

Дітям повинно бути цікаво й комфортно під час виконання фізичних вправ. Фізична активність — це весело, це будь-які активності, що подобаються вашій дитині — не обов’язково системні і структуровані.

Як заохотити дитину або підлітка вести активний спосіб життя?

Ви можете допомогти своїм дітям зробити фізичну активність невід’ємною частиною їхнього життя. Ось кілька порад:

  • Будьте прикладом для своєї дитини. Займайтесь спортом, відпочивайте активно.
  • Нехай фізична активність стане повсякденним заняттям вашої родини. Гуляйте разом, грайте в рухливі ігри.
  • Подаруйте своїм дітям спорядження для активних занять — велосипед, ролики, скакалку, м’яч.
  • Водіть дітей у місця, де вони можуть бути активними. Це може бути громадський парк, ігровий майданчик або футбольне поле.
  • Створюйте умови для занять спортом, спортивними хобі та знайомте з новими видами активностей.
  • Замість того, щоби дивитися телевізор після обіду, заохочуйте свою дитину вигадувати веселі активні заняття з друзями та родиною, наприклад, гуляти, грати у квача або кататися на велосипедах.
  • Дотримуйтесь правил безпеки. Завжди забезпечуйте своїх дітей засобами захисту — шоломами, зап’ястниками, наколінниками відповідно до віку.

Регулярні фізичні навантаження протягом усього життя допомагають жити довго і якісно.

Інші новини