Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Глобальний фонд закликає Україну виступити проти корупції
09.12.2015
14:57

Глобальний фонд закликає Україну виступити проти корупції

У зв'язку з Міжнародним днем боротьби з корупцією, який відзначається 9 грудня, Офіс Генерального інспектора Глобального фонду розпочинає кампанію по підвищенню обізнаності про шахрайство і зловживання в Україні. Кампанія, проведена під гаслом «Повідомляю зараз!», має заохотити людей інформувати про будь-які порушення, які перешкоджають наданню ліків, предметів медичного призначення та послуг людям, які їх потребують.

До теперішнього часу Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією виплатив Україні 459 179 969 дол. США. Реалізація у співпраці з партнерами програм, що фінансуються Глобальним фондом, дозволила досягти таких результатів: 66000 чоловік, що живуть з ВІЛ, отримують в даний час антиретровірусну терапію; 49,4 тисячі випадків туберкульозу виявлено та проліковано.

Мета кампанії в Україні полягає у проведенні боротьби проти корупції в секторі охорони здоров'я, зокрема в центрах зниження шкоди, які надають замісну підтримувальну терапію людям, що вживають ін'єкційні наркотики. Кампанія буде заохочувати людей повідомляти про випадки, коли вони змушені платити за отримання ліків і послуг, фінансованих Глобальним фондом.

«Глобальний фонд проявляє абсолютну нетерпимість до правопорушень та прагне забезпечити відповідальне та ефективне використання його інвестицій, - сказав Мухамаду діагн, Генеральний інспектор. - Порушення основних прав людини відбувається, коли люди змушені платити,щоб отримати лікування, яке має їм надаватися безкоштовно».

Кампанія буде орієнтована на центри зменшення шкоди у всій країні. Кампанія буде проводитися за участі засобів масової інформації і супроводжуватися поширенням брошур і плакатів, присвячених стратегічним напрямкам діяльності. Офіс Генерального інспектора Глобального фонду буде працювати в тісній взаємодії з партнерами, наприклад, Національної «гарячої лінією» з питань замісної підтримувальної терапії, групами громадянського суспільства, такими як організація «Transparency International Україна», і організаціями, які беруть участь у реалізації грантів.

«Запобігання корупції в рамках фінансованих Глобальним фондом програм має велике значення. - Сказав Джордж Сакварелідзе, портфоліо-менеджер Фонду по Україні. - Ця кампанія, проведена спільно з нашими партнерами в країні, сприятиме підвищенню впливу наших програм на поліпшенню стану здоров'я народу України ».

Крім України, Офіс Генерального інспектора вибрав для проведення своєї експериментальної антикорупційної кампанії також Кот-д'Івуар і Малаві. У 2016 року кампанія буде проведена і в ряді інших країн.

Відвідайте веб-сайт кампанії «Повідомляю зараз!» (I Speak Out Now!) За адресою: www.ispeakoutnow.org.

__________________________________________________________

Офіс Генерального інспектора захищає активи, інвестиції, репутацію і стійкість Глобального фонду, забезпечуючи здійснення Глобальним фондом правильних дій з метою досягнення перемоги над СНІДом, туберкульозом та малярією. Проводячи аудиторські перевірки, розслідування та надаючи консультаційні послуги, Офіс Генерального інспектора сприяє впровадженню передової практики, знижує ризики і публікує повну та прозору звітність про розслідування зловживань.

Офіс Генерального інспектора створений в 2005 році і є незалежним структурним підрозділом Глобального фонду. Він підзвітний Правлінню через Комітет з аудиту і етики та служить інтересам усіх партнерів Глобального фонду. Офіс Генерального інспектора здійснює свою діяльність відповідно до Міжнародних професійних стандартів внутрішнього аудиту та Єдиних керівних принципів розслідувань Конференції міжнародних слідчих.

Глобальний фонд виходить з того, що кожен долар повинен бути врахований і що прояви шахрайства, корупції та нераціонального використання коштів абсолютно неприпустимі. Офіс Генерального інспектора пропонує всім використовувати його канали інформування про порушення для направлення повідомлень про випадки шахрайства, зловживань і порушення прав людини, що перешкоджають отриманню ресурсів Глобального фонду людьми, які в них потребують.

 

Інші новини