Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Інтерактивна мапа закладів охорони здоров'я: крок у боротьбі з ВІЛ в Україні
29.08.2024
17:10

Інтерактивна мапа закладів охорони здоров'я: крок у боротьбі з ВІЛ в Україні

ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" розроблено інтерактивну мапу закладів охорони здоров’я, що надають послуги ВІЛ в Україні.

Мета - забезпечити зручний доступ громадян країни до геопросторової інформації щодо закладів охорони здоров’я, які надають послуги з тестування на ВІЛ-інфекцію, доконтактної та постконтактної профілактики, а також забезпечення антиретровірусними препаратами для людей, які живуть з ВІЛ.

Мапа дає можливість віднайти найближчий пункт тестування на ВІЛ або пункт видачі препаратів для лікування ВІЛ-інфекції, для проведення доконтактної та постконтактної профілактики найближче від поточного місця знаходження людини, дому, роботи, місця навчання.

Робота проводилася у декілька етапів – збір інформації від регіонів, обробка даних, здійснення картування даних та розробка безпосередньо мапи.

Мапу розміщено на сайті Центру у розділі: головна – контроль захворювань – ВІЛ/СНІД – інформаційні матеріали про ВІЛ/СНІД. Мапа також доступна сервісі Google Maps та My Maps з інтуїтивною навігацією.

Інструкцію з розміщення інтерактивної мапи надіслано до Департаментів/Управлінь охорони здоров’я обласних військових/держаних адміністрацій для поширення на веб сайтах вказаних організацій та закладів охорони здоров’я регіонів.

Разом ми можемо покращити доступ населення до ВІЛ послуг в нашій державі.

Інші новини