Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Київський міський центр СНІДу отримав новітній препарат для лікування ВІЛ-позитивних пацієнтів
11.07.2017
13:56

Київський міський центр СНІДу отримав новітній препарат для лікування ВІЛ-позитивних пацієнтів

1 300 пацієнтів Київського міського центру СНІДу першими в Україні отримають новітній препарат Долутегравір – його перша партія сьогодні була передана в клініку Фондом Олени Пінчук «АНТИСНІД». У 2017-2018 роках вперше в Східній Європі ВІЛ-позитивні пацієнти будуть отримувати антиретровірусну терапію за рахунок приватних коштів. Бюджет проекту – понад 6,5 мільйона гривень. Оператором закупівель став партнер фонду – Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ. Завдяки партнерській ініціативі, яку підтримав Фонд «АНТИСНІД», Україна отримала препарат шостого покоління для ВІЛ-позитивних людей за неймовірно низькою ціною – 170 доларів за річний курс. Це дозволить в два рази знизити вартість лікування і вже в 2018 році без додаткових витрат вдвічі збільшити кількість людей, які отримають доступ до рятуючої життя терапії.

Цей препарат – значно ефективніший і менш токсичний, ніж застосовувані сьогодні лікарські засоби. Його необхідно приймати лише один раз на добу, що спрощує процес лікування і скорочує кількість людей, які можуть від нього відмовитися.

За оперативною інформацією Київського міського центру СНІДу станом на 1 липня в Києві на обліку перебуває 12 323 пацієнта. 7 682 з них отримують антиретровірусну терапію.

Детальніше на сайті www.network.org.ua

Інші новини