Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Німецькі партнери створюють 30 сучасних тренінгових кабінетів на Дніпропетровщині
01.06.2016
18:10

Німецькі партнери створюють 30 сучасних тренінгових кабінетів на Дніпропетровщині

1 червня 2016р. у Департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації відбулася прес-конференція, присвячена підсумкам україно-німецької співпраці у сфері освіти на Дніпропетровщині. На прес-конференції було урочисто оголошено результати відбору 30 загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів області для створення на їх базі сучасних тренінгових кабінетів за підтримки Уряду Німеччини. Організатори конференції поділилися враженнями про те, як протягом квітня-травня відбувався відкритий відбір 30 найкращих загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів області, у яких федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, яка діє за дорученням Уряду Німеччини, будуть створені та технічно облаштовані сучасні тренінгові кабінети.

Дана ініціатива здійснюється Проектами “Консультування з ВІЛ/СНІДу та підтримка інституцій” та “Психосоціальна підтримка та конфліктний менеджмент", що виконуються GIZ в Україні, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Департаментом освіти та науки Дніпропетровської ОДА та Дніпропетровським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

«Ми високо цінуємо співпрацю із нашими німецькими партнерами. Дніпропетровський регіон – завжди відкритий до співпраці у сфері освіти та для впровадження інноваційних навчальних методик. Ми прагнемо, щоб наші діти дійсно отримали доступ до найкращих освітніх інструментів, які довели свою ефективність у Європі. Ініціатива щодо створення та оснащення сучасних тренінгових кабінетів – лише частина нашого успішного та плідного співробітництва, і ми плануємо не зупинятись на досягнутому», зазначив під час прес-конференції пан Олексій Полторацький, директор Департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації

Українсько-німецьке співробітництво в області справді приносить вагомі результати. У навчальних закладах активно впроваджуються інноваційні навчальні інструменти з профілактики ВІЛ/СНІД та підвищення обізнаності з репродуктивного здоров’я, що засновані на найкращих європейських практиках та адаптовані до українського контексту.

«Наш Проект із успіхом впроваджує по всій країні інформаційну кампанію «Не Дай СНІДу Шанс!», вагомою частиною якої є освітні інструменти. У Дніпропетровській області з 2014р. заходами Проекту було охоплено понад 400 шкіл. А освітні програми, які впроваджуються в школах за підтримки нашого Проекту, спрямовані не лише на підвищення знань про ВІЛ/СНІД, але й на популяризацію толерантного ставлення та поваги до прав людини. Тож ми були дуже раді об’єднати зусилля із нашими партнерами та допомогти у створенні тренінгових кабінетів серед шкіл, які найактивніше імплементували наші освітні методики», сказала пані Альона Рижкова, менеджер Проекту “Консультування з ВІЛ/СНІДу та підтримка інституцій”, що виконується GIZ в Україні.

Особливістю ініціативи є те, що обладнані кабінети будуть використовуватись для освітніх заходів та ініціатив, що будуть спрямовані не лише на профілактику ВІЛ-інфекції та популяризацію здорового способу життя, але і на інтеграцію і підтримку дітей з числа сімей внутрішньо переміщених осіб.

«Сім’ї переселенців із зони конфлікту досить часто стикаються із труднощами інтеграції на новому місці. Тому, на нашу думку, дуже важливо підтримати дітей, які покинули зону конфлікту, у адаптації до нових умов. Сучасні освітні програми мають допомагати дітям долучитися до тренінгових інтерактивних практик. Ми дякуємо всім нашим партнерам, які доклали великих зусиль для того, щоб це стало можливим», підкреслив пан Олександр Морозов, Координатор проекту “Психосоціальна підтримка та конфліктний менеджмент”, що виконується GIZ в Україні.

Очікується, що повністю обладнані та устатковані тренінгові кабінети будуть до вересня 2016р., а вже з новим навчальним роком, школярі Дніпропетровщини зможуть повністю користуватися ними. 

Інші новини