Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Підготовка лікарень до нової хвилі COVID-19: як розрахувати запас засобів індивідуального захисту
19.07.2021
13:29

Підготовка лікарень до нової хвилі COVID-19: як розрахувати запас засобів індивідуального захисту

Підготовка закладів охорони здоров’я до можливого підвищення захворюваності на COVID-19 в Україні триває, тому не зайвим буде згадати про необхідність забезпечення працівників засобами індивідуального захисту (ЗІЗ).

Слід пам’ятати, що відповідно до положень Мінімальних вимог безпеки й охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці, керівник закладу охорони здоров’я забезпечує наявність і запас ЗІЗ та проводить навчання працівників щодо їх використання на робочих місцях.

У додатку 7 до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)» є розрахунок необхідної кількості ЗІЗ для забезпечення медичних працівників у період спалаху коронавірусної хвороби.

Однак, під час вираховування потреби ЗІЗ в окремо взятому закладі охорони здоров’я необхідно враховувати наявність місцевих особливостей: розташування будівель, наявні методи діагностики, рівень кваліфікації працівників тощо.

Для більш ретельного та індивідуалізованого розрахунку потреби пропонуємо скористатися методикою.

Наголошуємо, що лише комплексний підхід до заходів безпеки в закладах охорони здоров’я дасть змогу убезпечити працівників та пацієнтів від ризиків інфікування.

 

Додатково нагадуємо про корисні інформаційні матеріали:

Інші новини