Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
30.10.2019
12:29

Протокол EASL із лікування ВГB перекладено українською

На сайті Центру громадського здоров’я опубліковано переклад українською мовою «Клінічних рекомендацій щодо лікування вірусної інфекції гепатиту B (2017)» Європейської асоціації з дослідження печінки (EASL).

За оцінками експертів, в Україні близько 1,5% (632 298) людей інфіковано вірусом гепатиту В, але під медичним наглядом перебуває тільки 23 687 осіб (3,7%). Отже, значна кількість населення ще не знає про свій діагноз і не має доступу до лікування.

Вірусний гепатит В є невиліковною хворобою і потребує довічного прийому медичних препаратів. Якщо вчасно діагностувати інфекцію та розпочати лікування, можна попередити тяжкі ускладнення, такі як цироз і гепатоцелюлярна карцинома.

Найефективніший метод профілактики ВГB — це щеплення, а саме введення трьох доз вакцини, що забезпечує захист на все життя.

Вакцинація проти вірусного гепатиту В включена до національного Календаря щеплень і є безкоштовною для усіх дітей від народження до 18 років. Оскільки таку вакцинацію запроваджено 2000 р., щеплення рекомендовано і дорослим.

Інші новини