У Нігерії триває спалах холери
За повідомленням Нігерійського центру з контролю захворювань (NCDC) у період з 1 січня по 1 серпня 2021 року в Нігерії було зареєстровано 31 425 підозрюваних випадків холери, 816 з них стали смертельними. Спалах холери охопив 22 з 36 штатів країни. Особливо постраждали штати Бенуе, Кано, Кадуна, Замфара, Баучі та Плато. Від початку вересня збільшилась кількість випадків захворювань на холеру у штаті Борно на північному сході держави.
Основними причинами розповсюдження захворювання в країні є низька якість питної води, погані санітарні умови та недотримання мешканцями Нігерії елементарних правил гігієни.
У червні в країні було активовано діяльність Оперативного центру з реагування на холеру, до якого увійшли представники Всесвітньої організації охорони здоров'я, Національної агенції Нігерії з розвитку громадського здоров'я тощо. Штатам, що найбільше потерпали від спалаху холери, було надано ліки, засоби лабораторної діагностики, інформаційні матеріали для населення. Крім того, було розпочато кампанію з вакцинації від холери.
ВООЗ та ЮНІСЕФ наразі підтримують державу щодо припинення спалаху, зокрема проводять інформаційну кампанію для населення щодо профілактики холери.
Втім, як зазначає Нігерійський центр з контролю захворювань, жодне медичне втручання не розв'яже проблему, допоки в країні буде обмежено доступ до чистої питної води, не правильно утилізовуватиметься сміття та не відбуватиметься дотримання правил гігієни населенням.
Якщо ви найближчим часом збираєтесь відвідати Нігерію, будь ласка, ознайомтесь з інформацією про холеру та її профілактику. Пам'ятайте! Ця хвороба є виліковної за умови вчасного звернення щодо надання медичної допомоги.
Нагадуємо:
Холера — це гостре діарейне захворювання, яке без лікування може через кілька годин призвести до смерті. Інфікуватися можна через вживання заражених харчових продуктів або води.
Профілактика холери:
- пити та використовувати воду в пляшках, консервовані або пляшкові газовані та негазовані напої;
- якщо вода у пляшках недоступна, слід використовувати кип’ячену воду. Кип’ятити воду потрібно протягом 1 хвилини;
- морепродукти, водорості, молочні продукти, м’ясо, овочі, фрукти вживати лише після термічної обробки;
- дотримуватись правил особистої гігієни, часто мити руки, особливо після відвідування туалету чи місць великого скупчення людей. Якщо вода та мило недоступні — використовувати дезінфектори для рук, що містять спирт.