Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Україна взяла участь у міжнародній зустрічі з подолання вірусних гепатитів
19.02.2019
17:51

Україна взяла участь у міжнародній зустрічі з подолання вірусних гепатитів

11–13 лютого у Тбілісі eкраїнські фахівці зустрілися з представниками 39-ти країн на першій регіональній консультації з вірусних гепатитів у Європейському регіоні ВООЗ «Прогрес на шляху до елімінації».

Учасники оцінили результати країн з елімінації ВГ та обговорили подальші кроки з виконання Глобальної стратегії сектора охорони здоров’я щодо вірусних гепатитів на 2016–2021 роки «На шляху до ліквідації вірусних гепатитів».

Зокрема, було розглянуто аспекти національного планування заходів з протидії ВГ, удосконалення системи епідеміологічного нагляду, моніторингу та оцінювання, забезпечення доступу до діагностики та лікування ВГ, посилення партнерства та лідерства у протидії вірусним гепатитам.

Особливу увагу експерти приділили забезпеченню доступу до генеричних форм препаратів для лікування хворих на ВГ і механізмам зниження цін на закупівлю лікарських засобів, що вкрай потрібно для розширення доступу до лікування в умовах обмежених ресурсів.

Нагадаємо: торік було оприлюднено проект української Стратегії профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів В та С до 2030 року. Документ розробили фахівці Центру громадського здоров’я за участі провідних спеціалістів України у рамках виконання Глобальної стратегії сектора охорони здоров’я щодо вірусних гепатитів ВООЗ на 2016–2021 роки і Плану дій сектора охорони здоров’я по боротьбі з вірусними гепатитами у Європейському регіоні ВООЗ.

Інші новини