Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
30.03.2021
10:46

Як інформаційні кампанії змінюють ставлення молоді до ризиків вживання електронних пристроїв для куріння. Дослідження КМІС

31 березня о 15:00 відбудеться онлайн презентація результатів опитування Київського міжнародного інституту соціології щодо ефективності інформаційної кампанії «Безпечного куріння не існує», а також обізнаності молоді про ризики вживання електронних пристроїв для куріння.

Учасники пресконференції представлять висновки дослідження КМІС та обговорять, як знизити небезпеку, яку несе в собі маніпулятивний маркетинг тютюнових компаній для суспільної думки щодо електронних пристроїв для куріння.

Престижність куріння з кожним роком знижується, тож тютюнова індустрія знаходить інші шляхи, аби знову перетворити його на тренд. Щоби нав’язати людям нову парадигму куріння, тютюнові компанії позиціонують нові електронні пристрої як ефективний засіб відмови від куріння та більш безпечні тютюнові вироби в порівнянні з традиційними сигаретами. Чи можуть антитютюнові медіакампанії ефективно протидіяти агресивному тютюновому маркетингу та як захистити молодь від маніпуляцій тютюнових корпорацій — обговорять українські та міжнародні експерти.

Учасники: 

  • Владислав Збанацький — заступник генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України»;
  • Олександр Щербатюк — дослідник, координатор проєктів Київського міжнародного інституту соціології;
  • Ірина Морозова — старша радниця програм громадського здоров’я глобальної організації охорони здоров’я Vital Strategies, Нью-Йорк;
  • Лілія Олефір — виконавча директорка ГО «Життя»;
  • Вадим Міський — секретар наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України «Суспільне»;
  • Оксана Левицька — модераторка заходу, ГО «Життя».

Організатор: Центр громадянського представництва «Життя»

Посилання на трансляцію: https://youtu.be/GVnCp5GwHpI

Контактна особа: Дмитро Полонський, медіакоординатор ГО «Життя», 063 344 12 69, dmytro.p@center-life.org

Довідково: відповідно до звітів ВООЗ, опублікованих у 2020 році, відсутні дані щодо того, що електронні пристрої для куріння є менш шкідливими, ніж звичайні сигарети. Також ВООЗ не рекомендує вживати ЕПК при відмові від куріння.

Інші новини