Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Онлайн тренінг «Діагностика, лікування та впровадження ефективних інтервенцій, спрямованих на зупинку або скорочення вживання алкоголю серед пацієнтів ЗПТ»
10.11.2022
11:46

Онлайн тренінг «Діагностика, лікування та впровадження ефективних інтервенцій, спрямованих на зупинку або скорочення вживання алкоголю серед пацієнтів ЗПТ»

28–29 листопада 2022 року відбудеться дводенний онлайн тренінг «Діагностика, лікування та впровадження ефективних інтервенцій, спрямованих на зупинку або скорочення вживання алкоголю серед пацієнтів ЗПТ».

Запрошуємо долучатися до заходу представників закладів охорони здоров’я, провайдерів соціальних послуг, послуг у сфері громадського здоров’я та громадських об’єднань у сфері надання медико-соціальної допомоги.

Під час тренінгу ви зможете дізнатися про:

  • розвиток вживання психоактивних речовин;
  • розлади вживання алкоголю в пацієнтів ЗПТ: передумови та наслідки, проблеми звернення по допомогу;
  • підходи до діагностики, оцінки та лікування розладів вживання алкоголю

Другий день тренінгу буде присвячено представленню доказових підходів та рекомендацій у роботі з людьми, чиє вживання алкоголю є небезпечним або шкідливим для здоров’я. Зокрема, принципам мотиваційного консультування та наданню коротких структурованих інтервенції. Також буде можливість поспілкуватися з тренерами — експертами в галузі психічного здоров’я.

Для участі у тренінгу необхідно зареєструватись за посиланням: https://medata.phc.org.ua/uk/trainings/10533

Реєстрація відкрита до 24 листопада включно.

Лектори:

Віталій Климчук — доктор психологічних наук, провідний науковий співробітник Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, координатор із розвитку послуг із психічного здоров’я в громадах проекту «Психічне здоров’я для України», експерт із психічного здоров’я для Українського офісу Ради Європи, ОБСЄ, Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Вікторія Горбунова — Докторка психологічних наук, психотерапевтка, голова Національного комітету EuroPsy, експертка з психічного здоров’я для проекту «Психічне здоров’я для України», Центру громадського здоров’я МОЗ України».

Зловживання алкоголем і залежність від нього є однією з поширених проблем громадського здоров’я, зокрема серед пацієнтів програми ЗПТ. Зловживання алкоголем може поглибити наявну проблематику протікання хронічного захворювання, адже впливає на прихильність до лікування та може призвести до серйозних ускладнень зі здоров’ям у результаті того. У цьому контексті важливим є висвітлення доказових підходів, клінічної практики для надання послуг пацієнтам із розладами, пов’язаними з вживанням алкоголю, та тих, хто перебуває в групі ризику розвитку таких розладів.

Інші новини