Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Тренінг для тренерів “Відповідальний лідер за впровадження інфекційного контролю”
08.06.2016
15:57

Тренінг для тренерів “Відповідальний лідер за впровадження інфекційного контролю”

На початку червня Проектом USAID “Посилення контролю за туберкульозом в Україні” спільно з Українським центром контролю за соціально небезпечними хворобами було проведено тренінг для тренерів “Відповідальний лідер за впровадження інфекційного контролю”.

“Оприлюднені нещодавно результати багатоцентрового епідеміологічного дослідження розповсюдження мультирезистентного туберкульозу в Україні, вказують на високий ризик внутрішньолікарняного інфікування туберкульозом та формування його резистентності саме в лікарняних умовах” – сказала у своєму вступному слові Наталія Нізова, директор Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами, - “Для подолання цієї проблеми, Україні вкрай потрібна команда національних лідерів з інфекційного контролю, які здатні впроваджувати, відстежувати та оцінювати заходи інфекційного контролю на всіх  рівнях”.

Для формування такої команди були запрошені провідні спеціалісти у сфері інфекційного контролю за туберкульозом з різних областей країни.  Змінювали систему мислення цих спеціалістів професійні тренери, серед яких знайшлося місце психологу, бізнес-тренеру, експерту ВООЗ, експерту з питань громадського здоров’я та спеціалістам з інфекційного контролю.

“Все наше життя, досягнення і поразки - все це наслідок нашого мислення: що ми думаємо про світ, про свої можливості, про інших людей.” – ділиться враженнями після тренінгу Катерина Задорожна, - “Цей тренінг не пропонував якогось «правильного» мислення. Цей тренінг дозволив розібратися в своїх установках і переконаннях, які обмежують здійснення прогресу.”

В останній день тренінгу натхнені учасники зосередились на розробці проекту Дорожньої карти зменшення рівня захворюваності на мультирезистентний туберкульоз в Україні шляхом впровадження ефективних заходів інфекційного контролю за туберкульозом. Планується, що розроблений проект Дорожньої карти стане дороговказом для змін в підходах до впровадження інфекційного контролю за туберкульозом в усіх закладах охорони здоров’я країни.

У заключному слові на тренінгу спеціаліст з інфекційного контролю Проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні» Андрій Александрін закликав учасників відразу використати отриманні знання в практичній площині. Адже з його слів, все що відкладено “на потім”, переходить в категорію “ніколи”.

 

 

Інші новини