Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
30.04.2020
10:16

Летальність від COVID-19 серед вікових груп

Станом на 29 квітня, найвища летальність від COVID-19 в Україні у віковій групі від 80 до 89 років — 18,5%.

Летальність у віковій групі 70—79 років — 11,76%. У групі людей віком 60—69 років — 4,5%. У віковій групі 90—100 років — 13,3%.

Загалом, показник летальності по Україні від COVID-19 становить 2,5%. Показник захворюваності — 23,6 на 100 000 населення. 

Станом на 29 квітня, 21 людина перебуває на штучній вентиляції легень (ШВЛ). За весь період із кількості пацієнтів з підтвердженим COVID-19 на ШВЛ були 128 людей, з них 11 одужали, 96 померли.

Наразі не має вакцин та ліків проти нової коронавірусної інфекції. Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – фізичне дистанціювання та щоденна гігієна. А саме:

  • Дистанція не менше півтора метри від інших людей у публічних місцях. Навіть, якщо у супермаркетах чи аптеках немає спеціальних наліпок, які позначають дистанцію, самостійно орієнтуватися не важко. Достатньо уявити собі довжину двоспального ліжка, яка становить близько 2-х метрів. 
  • Безконтактне привітання. Щира усмішка або кивок голови не лише вбережуть вас від зайвого, а подекуди і небезпечного доторку, а й будуть хорошим проявом поваги до співрозмовника. 
  • Гігієна рук (миття їх протягом 20-40 секунд теплою водою із милом або оброблення дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%). Достатньо, під час миття, перерахувати, до прикладу, країни, які ви хотіли б відвідати після карантину, що займе не менше 20 секунд.
  • Дотримання респіраторної гігієни і етикету кашлю (чхати та кашляти у згин ліктя або одноразову серветку, яку після цього слід викинути у контейнер для сміття). Ця навичка, звісно, виробиться не одразу, але точно вбереже вас від зайвого, а подекуди і небезпечного, контакту біологічних рідин із долонями рук. До речі, у час пандемії, категорично не можна спльовувати на вулицях. Користуйтеся недорогими одноразовими носовичками.
  • Самоізоляція у разі появи респіраторних симптомів: кашлю, нежиті, підвищеної температури. Ізолюйтеся від тих, з ким проживаєте, наскільки це можливо. Особливо, якщо серед вас є люди похилого віку.

Більше про соціалізацію під час карантину можна : прочитати тут.

Про домашній догляд за пацієнтом із підозрою на COVID-19 тут.

Інші новини