Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Співпраця держави та ритейлерів: шлях до масової вакцинації від COVID-19
01.07.2021
14:44

Співпраця держави та ритейлерів: шлях до масової вакцинації від COVID-19

Олександр Мацьков, заступник генерального директора Центру громадського здоров’я, виступив на сесії «Чи врятує вакцинація ритейл від карантинних обмежень» під час зустрічі представників ритейлу та девелопменту RAU EXPO-2021.

Олександр Мацьков та керуючий директор ТРЦ Fabrika Олександр Мельников обговорили можливі шляхи переходу від карантину до масової вакцинації населення, щоб уникнути в подальшому закриття торговельних центрів і магазинів, і зберегти здоров’я їхніх відвідувачів.

Співробітники роздрібних магазинів постійно контактують із великою кількістю покупців, а отже, важливо забезпечити їх вакцинами. Це дасть змогу організувати безпечну роботу всіх категорій ритейлерів навіть у «червоній зоні».

Оскільки торговельні центри, на відміну від неформатних об’єктів торгівлі, мають усі необхідні умови для безпечного перебування в них, завдяки вакцинації персоналу вони дуже швидко перетворяться на найбезпечніші місця для відвідувачів.

Зокрема, Асоціація рітейлерів України (RAU) й Українська рада торговельних центрів (UCSC) ініціювали надання допомоги в організації проведення вакцинації в ТРЦ і БЦ. Така практика поширена в багатьох європейських країнах.

Як зазначив Олександр Мацьков, робота центрів вакцинації в ТРЦ допоможе значно прискорити процес і захистити якомога більшу кількість українців. «Ми дуже раді, що співпраця між ритейлерами й державними установами буде успішною. Вакцинувати населення від COVID-19 — наш спільний пріоритет номер один», — говорить Олександр Мацьков.

Успішні приклади такої ініціативи реалізували вже в декількох містах України — Львові, Одесі та Херсоні. Зокрема, пункти вакцинації були організовані в торговельному центрі Forum Lviv, одеському ТРЦ Riviera (і ще двох об’єктах) і ТРЦ Fabrika у Херсоні.

Нещодавно відкрився центр вакцинації в черкаському ТРЦ Lubava. На черзі Харків, Дніпро і Кривий Ріг.

У Києві розпочата активна робота щодо узгодження місць вакцинації співробітників торговельних центрів та ритейлерів.

Інші новини