Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
36-е засідання правління Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.
17.11.2016
19:22

36-е засідання правління Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

16-17 листопада у м. Монтре  (Швейцарія) відбулося 36-е засідання правління Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Зустріч була представлена ключовими регіонами діяльності грантів Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, за участі членів Правління та Секретаріату ГФ.

Від України у зустрічі високого рівня брали участь Генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України, Наталія Нізова, Виконавчий директор Міжнародного Альянсу громадського здоров’я, Андрій Клепіков, заступник виконавчого директора ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Ганна Шевченко та старший фахівець з програмної діяльності Міжнародного Альянсу громадського здоров’я, Антон Басенко.

У порядок денний було включено низку надзвичайно важливих питань: виділення коштів на період 2018-2020, ключові індикатори нової стратегії ГФ 2017-2022, координаційні механізми країни та питання спільнот, прав та гендерної рівності.

Перший день засідання розпочався із роботи Групи впровадження (Implementor’s Group). Група сформована із представників 10 виборчих груп різних регіонів та громадського сектору: громади; НУО розвинених країн; НУО країн, що розвиваються; Східної та Південної Африки; Східної Європи та Центральної Азії (СЄЦА); Східного Середземномор’я; Латинської Америки; Південно-Східної Азії, Західної та Центральної Африки та Західного Тихоокеанського регіонy.

Метою щорічних стратегічних зустрічей Групи впровадження є визначення ключових та проблемних питань, актуальних для країн-імплементаторів грантів Глобального Фонду, пропозиції до яких згодом виносяться на розгляд  засідання найвищого керівного органу ГФ – Правління.

В ході зустрічі Група впровадження обговорювала пріоритетні питання, що стосуються реалізації прав людини, гендерної рівності, сталого розвитку, ключових показників ефективності – усіх аспектів, пов’язаних з пріоритетами діяльності Групи впровадження.

Основні задачі, що були поставлені перед учасниками зустрічі:

  • направити більш цілеспрямовані зусилля на покращення координації та гармонізацію дій з іншими партнерами в країнах;
  • забезпечити дієвий механізм плавного переходу до державного фінансування;
  • вибудувати ефективну комунікацію між країнами-реципієнтами та Секретаріатом Глобального фонду;
  • оптимізувати та покращити загальне управління та нагляд за програмами й забезпечити розподіл ресурсів серед країн з перехідною економікою;
  • направити цілеспрямовані зусилля та мобілізацію ресурсів для збільшення інвестицій країнам, які перебувають на перехідному етапі. 

 

Інші новини