Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Експерти ЦГЗ беруть участь в семінарі у Жешуві задля посилення технічної спроможності у сфері громадського здоровʼя
09.05.2023
18:00

Експерти ЦГЗ беруть участь в семінарі у Жешуві задля посилення технічної спроможності у сфері громадського здоровʼя

Це вже третя зустріч фахівців, цього разу вона проходить у польському Жешуві 8-9 травня за участі представників Центрів з контролю та профілактики захворювань у США (CDC, Атланта), Регіонального офісу CDC у Східній Європі та Центральній Азії, Регіонального офісу CDC в Україні, Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), ICAP при Колумбійському університеті, Міжнародного центру освіти та підготовки з питань охорони здоров'я (I-TECH) Університету Вашингтону (UW) та ESСMID. 

Головною метою зустрічі є  посилення координації партнерів Програми відновлення України.

Команда Центру громадського здоровʼя доповідала про хід роботи в пілотних закладах охорони здоровʼя та потребу у модернізації та вдосконалення роботи лабораторій в регіонах, які надають допомогу пацієнтам з бойовими пораненнями, а також щодо процесу впровадження нової електронної системи епіднагляду.

В ході семінару фахівці розглянули та обговорили заходи, що були проведені в рамках кожного програмного напрямку, а саме: 

  • реагування на надзвичайні ситуації у сфері громадського здоров'я, 
  • епіднагляд, 
  • модернізація даних, 
  • антимікробна резистентність, 
  • клінічні та лабораторні потреби. 

Були визначені наявні прогалини та проблеми, і обговорені шляхи їх вирішення. 

Крім того, важливим результатом семінару є розроблені плани роботи на 2024 рік із врахуванням всіх прогалин та потреб, що визначені для Вінницької, Хмельницької та Тернопільської обласних ЦКПХ та лікарень в цих регіонах, які беруть участь в пілотному проєкті впровадження роботи відділів інфекційного контролю.

 

“Покращення роботи лабораторій забезпечить розв'язання ключових проблем в країні, як антимікробна резистентність та її поширення поза межами країни. А також дасть нам спроможності вести кращий епіднагляд за особливо небезпечними захворюваннями та мати спроможності реагувати на їхнє подолання, а також присокрити відновлення України”, — розповідає Тарас Остапчук, заступник генерального директора ЦГЗ. 


Читайте також:

Як впроваджують відділ інфекційного контролю на Вінниччині
«Відділ інфекційного контролю — це про якісну і безпечну медичну послугу»: Роман Колесник про появу нових відділів в закладах охорони здоровʼя
Робота відділу інфекційного контролю: досвід та шлях Тернопільщини 
В Україні розпочинається «нова ера» профілактики інфікування в лікарнях

Інші новини