Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Запрошуємо священнослужителів долучитися до онлайн-курсу  «Профілактика та ефективні способи захисту від інфекційних захворювань» 
21.03.2023
11:58

Запрошуємо священнослужителів долучитися до онлайн-курсу  «Профілактика та ефективні способи захисту від інфекційних захворювань» 

Центр громадського здоров’я запустив онлайн-курс  «Профілактика та ефективні способи захисту від інфекційних захворювань», який можуть пройти священнослужителі Православної Церкви України та Української Греко-Католицької Церкви, керівники різних ланок релігійних організацій та конфесій, а також усі охочі, які хочуть дізнатися більше про тему курсу.

Церква відіграє важливу роль у формуванні суспільної думки своїх прихожан. У воєнний час підвищується ризик розвитку і поширення інфекційних захворювань, до яких особливо вразливі діти та дорослі, які мають прогалини у графіку щеплень або не імунізовані взагалі. Про це не варто забувати. 

Що робити у такій ситуації? Відповідь однозначна та беззаперечна — вакцинуватися!

 «Священнослужителі відіграють важливу роль у творенні суспільної думки, комунікують з парафіянами храмів, здійснюють службу та гуманітарну місію. Їхня підтримка вакцинації безперечно є важливою. Досвід пандемії COVID-19 та боротьби з іншими хворобами, які спіткали людство як-от іспанський грип або вітряна віспа, довів, що захист від небезпечних інфекційних недуг критично необхідний для виживання. Щепившись ми захищаємо не лише себе, але й людей, які поруч. На цьому курсі ви зможете дізнатися більше про вакцинацію та чому вона є критично важливим досягненням людства»,  —  зазначив Андрій Пашинний, керівник відділу імунізації ЦГЗ.  

Вакцини — один із кращих інструментів, які в нас є для покращення здоров’я та добробуту в усьому світі. З їхньою допомогою ми можемо жити без тягаря  віспи та поліомієліту, які коштували людству сотень мільйонів життів. З розвитком вакцин ми наближаємося до світу, вільного від кашлюка й дифтерії, зменшуємо захворюваність дітей на такі хвороби, як кір чи правець. 

Онлайн-курс «Профілактика та ефективні способи захисту від інфекційних захворювань» має на меті підвищити обізнаність священнослужителів щодо інфекційних захворювань та їхньої профілактики. 

Серед лекторів курсу: 

Євстратій (Зоря) — архієрей Православної церкви України, митрополит Білоцерківський, речник Священного синоду, заступник голови Управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ. 

отець Віталій Воєца — медичний капелан, Голова Комісії Душпастирства Охорони Здоров'я Київської Архиєпархії УГКЦ

Ганна Яцюк — Фахівець з імунізації ДУ «Центр громадського здоров‘я МОЗ України»

Дмитро Россовський — Головний фахівець з управління проектами та міжнародної співпраці ДУ «Центр громадського здоров‘я МОЗ України»

Святослав Онищук — Лікар-епідеміолог ДУ «Центр громадського здоров‘я МОЗ України»

Зареєструватися та пройти курс можна на платформі дистанційного навчання Центру. Долучайтеся! 

Курс розроблено в рамках проєту міжнародної технічної допомоги «Надання підтримки Центру громадського здоров’я МОЗ України для зміцнення та розбудови спроможності системи охорони здоров’я для здійснення кращого моніторингу, епідеміологічного нагляду, реагування на спалахи захворювання та їхньої профілактики» за підтримки Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC) Департаменту охорони здоров’я та соціального забезпечення США (DHHS).

Звертаємо вашу увагу, що успішне проходження курсу не передбачає отримання балів БПР.

Інші новини