Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Круглий стіл «Зменшення споживання солі, цукру, насичених та трансжирів: тренди та перспективи»
08.11.2021
13:03

Круглий стіл «Зменшення споживання солі, цукру, насичених та трансжирів: тренди та перспективи»

Запрошуємо фахівців у сфері громадського здоров’я, безпечності та якості харчових продуктів, лікарів дієтологів, нутриціологів та медичні асоціації, виробників харчових продуктів і профільні асоціації на круглий стіл: «Зменшення споживання солі, цукру, насичених та трансжирів: тренди та перспективи».

Подія відбудеться 9 листопада о 14:00 та транслюватиметься на YouTube-каналі Центру громадського здоров’я.

Мета круглого столу — привернути увагу до питань якості та безпеки харчових продуктів.

На події обговоримо такі теми:

  • обмеження використання трансжирів в харчовій промисловості: світовий досвід і сучасний стан в Україні;
  • практичний досвід зменшення солі, цукру, насичених жирів у харчових продуктах;
  • внесок виробників харчової продукції в підвищення загального рівня здоров’я громадян;
  • виробництво безпечних для здоров’я харчових продуктів.

Серед спікерів:

Тетяна Скапа — в. о. керівника експертної групи з питань профілактики неінфекційних захворювань та формування здорового способу життя директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ України;

Владислав Збанацький — заступник Генерального директора Центру громадського здоров’я;

Андрій  Скіпальський — представник з профілактики факторів ризику неінфекційних захворювань, Бюро ВООЗ в Україні.

Андрій Пивоваров — директор Директорату державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Мінекономіки;

Наталія Погребна — директор департаменту економіки та цифровізації Київської ОДА;

Олег Дудін — головний фахівець з поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров’я;

Наталя Усенко — фахівець з поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров’я;

Ілона Задворна — голова харчового комітету Європейської бізнес асоціації;

Олександр Балдинюк — президент Асоціації «Укркондпром»;

Олександр Тараненко — перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів;

Софія Веремчук — менеджер з розвитку програм здорового харчування Nestle Україна.

Допоможіть нам зрозуміти наскільки для вас є важливими зміни у питаннях маркування харчових продуктів, які кроки держави до здорової продукції ви готові підтримати? Заповнюйте анонімне опитування.

Інші новини