Круглий стіл «Зменшення споживання солі, цукру, насичених та трансжирів: тренди та перспективи»
Запрошуємо фахівців у сфері громадського здоров’я, безпечності та якості харчових продуктів, лікарів дієтологів, нутриціологів та медичні асоціації, виробників харчових продуктів і профільні асоціації на круглий стіл: «Зменшення споживання солі, цукру, насичених та трансжирів: тренди та перспективи».
Подія відбудеться 9 листопада о 14:00 та транслюватиметься на YouTube-каналі Центру громадського здоров’я.
Мета круглого столу — привернути увагу до питань якості та безпеки харчових продуктів.
На події обговоримо такі теми:
- обмеження використання трансжирів в харчовій промисловості: світовий досвід і сучасний стан в Україні;
- практичний досвід зменшення солі, цукру, насичених жирів у харчових продуктах;
- внесок виробників харчової продукції в підвищення загального рівня здоров’я громадян;
- виробництво безпечних для здоров’я харчових продуктів.
Серед спікерів:
Тетяна Скапа — в. о. керівника експертної групи з питань профілактики неінфекційних захворювань та формування здорового способу життя директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ України;
Владислав Збанацький — заступник Генерального директора Центру громадського здоров’я;
Андрій Скіпальський — представник з профілактики факторів ризику неінфекційних захворювань, Бюро ВООЗ в Україні.
Андрій Пивоваров — директор Директорату державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Мінекономіки;
Наталія Погребна — директор департаменту економіки та цифровізації Київської ОДА;
Олег Дудін — головний фахівець з поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров’я;
Наталя Усенко — фахівець з поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров’я;
Ілона Задворна — голова харчового комітету Європейської бізнес асоціації;
Олександр Балдинюк — президент Асоціації «Укркондпром»;
Олександр Тараненко — перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів;
Софія Веремчук — менеджер з розвитку програм здорового харчування Nestle Україна.
Допоможіть нам зрозуміти наскільки для вас є важливими зміни у питаннях маркування харчових продуктів, які кроки держави до здорової продукції ви готові підтримати? Заповнюйте анонімне опитування.